MENÜ

Darısı İzlanda maçına

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Nitelikli paslarla hücuma gidemediğimiz, kanat beklerini oyuna sokamadığımız maçta Caner’in nadiren çıktığı ataklardan birinde, maçı 61’de çözdük. Caner’in ortasında Serdar Aziz indirildi. Penaltı verildi ancak bu kez de Novak’a kırmızı yerine sarı kart gösterildi! Selçuk’un attığı gol Fransa hayalimizin gerçekleşmesi için gözlerimizi İzlanda maçına çevirdi. 11 kişiyle hep beraber savunup, hep beraber hücum etmeye çalışacağımız bir 11’le başladık. İyi de başladık. Son pasları ya da son vuruşları iyi yapsak, ya da 3-5 santimle ofsayta yakalanmasak öne de geçebilirdik. Hakan bir pozisyonda önü açıkken çok kötü vurdu. 6. dakikada Arda’nın yaptığı ara pasında Cenk çok net pozisyonda topu ağlara gönderirken yardımcı ofsayt bayrağını kaldırmıştı. Pozisyon kritikti. Ancak turnuva başından beri kritik pozisyonlarda hakemler kararlarını hep aleyhimize verdiğinden şaşırmadık.

İlk pozisyon 39’da!

Sonra orta sahayı ve topu rakibe bıraktık. Öne pas yapmayı bilen ancak öne koşu yapmayan oyuncularımız, bire birde adam eksiltemeyince 3 pozisyonda nefeslerimizi tutmak zorunda kaldık. Bizse ilk net pozisyonumuzu 39’da yakaladık. Arda öyle güzel bir ara pası yaptı ki, “Keşke Gökhan sahada olsaydı” dedik. Ne yazık ki pozisyonu Hakan kullanamadı. Çok top kaybederek beklentilerin uzağında kalan Hakan, Arda’nın bir diğer güzel pasında“nihayet” tekniğine yakışır bir biçimde golü atıp maçı noktaladı da herkes rahat bir nefes aldı.

Cenk iyiydi

Volkan değişikliği geç olsa da çok faydalı bir değişiklik oldu. Orta saha çok çalıştı. Selçuk hem çok sayıda ikili mücadele kazandı, hem doğru pas yaptı, hem de fauller aldı. Takımın en faydalı oyuncusu oldu. Cenk çok iyi mücadele etti. Hava toplarını aldı. Rakibe baskı yaptı, kazandığı topları iyi kullandı, ancak arkadaşlarından tehlikeli bölgede tek top alamadı. Arda ise ikinci yarıda fark yarattı. Büyük futbolcu Volkan’a kafayla bir top indirirken, Hakan’a da golü yaptırdı. İnce işçiliği de cabası! Onun gibi bir futbolcumuz olduğu için çok şanslıyız. Doğru hamleleriyle maçı getiren Terim ve oyuncuları bizi İzlanda maçında da sevindirecektir.

(Ülkece başımız sağolsun. Teröre, teröristlere lanet olsun. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.)

YORUM YAZ