MENÜ

Cenk Tosun imzası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hazırlanış bakımından mükemmel bir golle öne geçtikten hemen 5 dakika sonra Cenk’in şahane kafa şutuyla ikinci golü yakalayınca nihayet rahat bir maç seyrettik. Rahat seyretmesine rahat seyrettik de, koca ikinci devrede rakip kaleyi uzatmada Enes’in direkten dönen kafa şutuna kadar nerdeyse hiç tehdit etmedik.

Maça golleriyle imzasını atan Cenk’le başlayalım. Dünya çapında golcülerin kimi zaman koca sezonda 10-15 golü geçemediği Türkiye Liginde daha 9 maç varken 16 golü yakalamış olmasına rağmen küçümsenmeye devam edilen kardeşimiz disiplininin, çalışkanlığının, tekniğinin ödülünü bir kez daha aldı, golleri atmakla kalmadı, hücuma giderken istasyon oldu, savunmaya da yardım etti. Artık, Burak sapasağlam olduğunda bile alternatifsiz değil.

Ömer, Türk pasaportuna sahip en iyi stoper. Her sistemde de oynar. Savunmanın merkezinde Fatih hocanın Mehmet Topal’ı tercih etmesini formayı alamayan diğer kardeşlerimiz düşünsün! Ömer de Mehmet de hatasız oynadı. Gökhan savunmada, İsmail hücumda başarılıydı. Selçuk tek ön libero olmasına rağmen başarılıydı. İkinci golden sonra tüm takımın topun arkasına geçmesi Selçuk’un işini kolaylaştırdı. Ancak böyle saçma kart görülmez. Hakem başla diyorsa başlayacaksın. Hem de 3 pas opsiyonu varken!

Arda ve kaleci Volkan güven, Emre Mor heyecan ve yaşama sevinci, Olcay ilk gol öncesi yaptığı dokunuşla gol pası ve sonrasında savunmaya destek veriyor. Volkan Şen’in faul olan olmayan her pozisyonda kendini yere bırakması ve sürekli hakemle didişmesi can sıkıyor. Yeteneğinin yüzde yirmisini kullanıyor, yazık oluyor.

Fatih Terim ve ‘çocuklarının’ Avrupa Şampiyonası öncesinde başlatıp aylarca sürdürdükleri ‘egemenlik – adaletsiz prim dağıtılma krizi’ bence 4 hayati puanımızın gitmesine neden olmuştu. 1-2 maç daha puan kaybına belki tahammülümüz var ama ego savaşından kaynaklanan tek puan kaybına tahammülümüz yok! İlk dakikadan son dakikaya kadar herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığı, oyun disiplininden kopmadığı bir milli takım istiyoruz, Finlandiya önünde olduğu gibi…Ve mümkünse topa sahip olan 3’ü, 4'ü bağlantıyı , 5’i kovalayan!

YORUM YAZ