MENÜ

Bruma ışıldıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ricardo Quaresma 2 puan yitirdikleri Gençlerbirliği maçı sonrası, “Şampiyonluk bu maçlardan geçiyor” derken, Galatasaraylı futbolcular bu gerçeğin farkında değil gibi oynadı. Pazardan pazara maç yapan Sarı-Kırmızılı futbolcuların maç seçme ya da konsantrasyon problemi yaşamak gibi bir hakkı yok, olamaz! Galatasaray haklı bir galibiyet aldı almasına ama şampiyonluk ışığı yakacak bir futbol sergilemekten çok uzak kaldı. Son derece temiz oynayan, faul yapmayan, yere yatmayan Adanaspor karşısında ilk yarıdaki pozisyon kısırlığının sebebi futbolcuların yavaş ve durarak oynamalarıydı. Pası veren seyrediyor, alan pas yapacak boşa çıkan arkadaşını göremeyince geri dönüyor, sonra yan pas üstüne yan pas! “Ben solda oynasam neler neler yaparım” diyen Yasin’in cılız bir şutu ve yapılamayan son paslar, devre heba olup gidiyor. Bu arada Tevfik’le Roni’yle çok tehlikeli kontrataklar yapan Adanaspor’un iki önemli tehlikesinden birini Semih gövdesini siper ederek, bir diğerini de takımın en iyilerinden Carole engelliyor. Semih bir golü önledi belki ama Carole ile mesafesini o kadar açık bırakıyor ki, çabuk bir oyuncusunu oraya koşturan her takım pozisyon bulur.

Sağ kanat Sinan’ın!

Bu kadar temel bir pozisyon hatasını bu düzeydeki bir futbolcu yapamaz! Bay Riekerink, “Ben solda oynasam neler yapmam” diyen Yasin’in yerine Sinan’ı aldığında sağ kanatta kimin oynaması gerektiğini de gördük. O isim de Sinan! Kaptan da duran topları artık eskisi gibi kullanmıyor. Duran top avantajını kullanamıyor Galatasaray. Frikik için kötü, tehlikeli bir orta için iyi pozisyonda şutla gol araması iyi gözükmedi. Riekerink, Poldi için “İnanılmaz” diyor ama takımını 10 kişi bırakıyor. Futbolcudan beklenen sosyal medyayı değil, ayağını ve kafasını sahada iyi kullanması, kariyerine yakışır oynaması...

Şapkadan tavşan çıkarttı

Muslera maçın en kritik kurtarışını yaptı, Tevfik’in vuruşunda topu kornere çıkartmayı başardı. Galibiyetin mimarlarının başında geldi. Bruma da şapkadan tavşanı çıkarttı. Altın golü attı. Golden 2 dakika sonra taç çizgisi üzerinde rakibin üstünden topu atarak yaptığı çalım, golü gibi değer kazanmayacak elbet ama şahaneydi. Bruma, 1 puan alınan Beşiktaş deplasmanında 1 gol yaptı, 3-1 kazanılan Akhisar maçında 1 gol, 1 asist, Gençler ve Adana maçlarında da 3’er puan getiren gollere imzasını attı. Bu kadar yıldızın olduğu takımı O zirvede tutuyor. Değerine her gün değer katıyor.

YORUM YAZ