MENÜ

Belhanda ile güle oynaya

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk gol 14-15 pasta geldi. 7-8’i defansta yapılan ön hazırlık pası, sonrakiler Belhanda’nın kalite kattığı paslar. Gomis savunmacısının yanından pası yaparken, Uğur, Eren’i takip etti, oynadığı her maçta sağ kanat oyunculuğu dersi veren Mariano, Uğur’un boşalttığı bölgeden golü yapıverdi. O’nu takip etmesi gereken Serdar, ‘Top ayağıma gelse de bir bacak arası atsam’, ‘Güzel bir orta yapsam’ derdindeydi. Beşiktaş ve Başakşehir’i sabırla, sağlam savunmayla geçen Gençlerbirliği erken gol yiyip, defansı ileri çıkartarak oynamaya çalışınca Galatasaray’ın işi çok kolay oldu.

Orkestra şefi

Sneijder kadar görkemli bir kariyer ve taraftar sevgisine sahip olmasa da Belhanda’nın duran top organizasyonlarında en az Hollandalı kadar başarılı olduğunu söyleyebilirim. Tamam ligdeki pek çok golcüden çok gol atan Maicon, toplara şahane gidiyor ve zamanlaması çok iyi ama Belhanda da topu tam onun istediği bölgeye kesiyor. İlk kafa şutunun direkten auta gidişi ise Maicon’un talihsizliğiydi. Kesin bir şey daha var Sneijder assolist, Belhanda orkestra şefi... Eren bir tane Rodrigues’e mükemmel ara pası yaptı, 3. golün başında müthiş bir koşu yapan Belhanda’ya güzel bıraktı, golden hemen sonra Gomis’e gollük bir pas attı, en sonunda bir Tolga’ya asist yaptı. Açıkçası Gomis’in sırtından çok yük aldı.

Doğru karar

Ancak yine de Galatasaray bu iki santrfora uygun top oynamadı. Çizgiye inip ceza alanına yüksek top göndermek lazım. Bu da Denayer, Tolga ve Rodrigues’li sol kanatla pek mümkün gözükmüyor. Başakşehir’e karşı çift santrfor başlamak ise intihar olur. Tudor’un Trabzon’da 52’de aldığı Gomis’i sahada tutması doğru karardı! Yan toplardan verilen pozisyonlar ve yenilen gol ise çözümsüz bir dert gibi duruyor.

Galibiyet küçümsenemez

‘Suni’ puan farkı tartışmalarına nokta koymak gerekiyor. Taraftarların küçümsediği, puan cetveline bakıp rakibi küçük görme eğiliminde olduğu takımlar sağlam çelmeler takıyor. Mesela geçen sene Başakşehir geçen sene küme düşen Rize, Adana ve Gaziantep’e 6 puan yitirdi. Şampiyon Beşiktaş’la puan farkı 4’tü. Gençlerbirliği galibiyeti dahil hiçbir galibiyet küçümsenemez. Elbette Tudor’un bu kadroyla şampiyonluğa oynayan takımları da ‘oyunla, taktikle’ geçme sorumluluğu var. Güveni ancak öyle kazanacak.

YORUM YAZ