MENÜ

Bari Muslera'yı kaçırmayın!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Muslera’nın sözleşmesi de bitiyor. Dünyanın hemen her kulübü bonservisi elindeki Urguaylıyı almak ister. Yönetimin Galatasaray’da kalmak isteyen büyük kaleciyi de elden kaçırması sonları olacaktır

Galatasaray yönetimi öyle acemice işler yapıyor ki; insan, “Sıradaki hataları hangisi olacak” diye düşünmeden edemiyor. Çünkü yönetim taraftarın en çok sevdiği oyuncuları satarak, yıldırarak yürüyor.

Takımın en gelecek vaadeden futbolcusu Bruma’ydı, sattılar… Satılabilir. Başkanın dediği gibi kariyer planında Almanya varmış!

Takımın dünya çapında en bilinen futbolcusu Sneijder. Yaklaşık 5 milyon euro maaşı var. Başkan, “Gitsen iyi olur” dediklerini geçen hafta açıkladı. O da Florya’da düz koşularına devam ediyor!
Ancak sanki Belhanda’nın sırtında koşuyor! Yönetim öyle kötü yönetiyor ki tüm süreçleri, Sneijder’in formasını gelecekte taraftarın sevgilisi olma adayı Belhanda’ya verdiler. Sneijder’in Galatasarayla problemli olduğunu bilen hangi kulüp bonservis öder, hangisi 5 milyon euro maaş verir?

Kimse vermez! Tudor takıma alsa bir dert, almasa başka dert. En iyisi, “Ne olur bir kulüp bul. Aldığın maaşla farkı Tarık’ta olduğu gibi biz öderiz” demek. Belki demişlerdir ama Sneijder bu, kötü davranışın bedelini ödetir…

Aslında bu yazıyı yazmamın sebebi Muslera. Türk futboluna gelmiş geçmiş “en iyi” yabancı futbolculardan biri. “En iyi” tanımlaması o kadar geniş bir yelpazede ki, içini ne koysanız doldurabilirsiniz. “Yetenekli”, “maç kazandıran”, “şampiyonluk kazandıran”, “saygı duyulan”, “çalışkan” vs…

Sosyal medya hesabımdan yaptığım ankete göre, taraftarın en sevdiği oyuncu. Ankette Muslera yüzde 52 ile birinci, Sneijder yüzde 21 ile ikinci, Bruma yüzde 19 ile üçüncü.

“O da soru mu abi tabii ki Muslera”, “Muslera şıkkı gereksiz sonrası tabii Sneijder” vb cevaplar var!

İki hafta evvel, kariyerinin sonuna kadar Galatasaray’da kalmak istediğini açıkladı. Galatasaray yönetiminin kendisi ile yaptığı görüşmede geçen sene aldığı ücretin biraz altında bir teklif yaptığını öğrendim. Yeni gelenlere sonsuz cömert yönetimin, taraftarın sevdiklerine hoyratlığını hatırlayınca şaşırmadım.

Belhanda’ya ödediği 8 milyon euro bonservisin dışında senelik yaklaşık 4.5 milyon euro, Gomis’e hem 2.5 bonservis, hem 2.5 imza parası, hem senelik 3.350 milyon euro, Maicon’a 7 milyon euro bonservis ve senelik yaklaşık 3 milyon euro ödeyenler, taraftarın en sevdiği oyuncuyu elinde tutmak için iyi bir formül bulmak zorundalar.

Ancak 15-20 milyon euro vererek alınabilecek bir kaleciyi, doğru hamleleri yapamadığı için elinden kaçıran yönetim, stadyumda maç seyredemez!

YORUM YAZ