MENÜ

Ayhan...

Abone Ol Google News

Sakatların ve cezalıların yokluğunda, kadro kurmakta zorlanacağı düşünülen Galatasaray’la ilgili en güzel yorumu, Lig TV muhabiri Pınar Argun’un sorusunda Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze yaptı:

Haberin Devamı

“Galatasaray’da kötü futbolcu mu var?” Cevabı da sahada gördük. Galatasaray’da kötü futbolcu yok, şans bulamayanalar var. Kaptanlık bandıyla sahaya çıkan Ayhan, genç kardeşlerine profesyonellik ve klas futbolculuk dersi verir gibiydi. Ustalığıyla, Melo’yu da Selçuk’u da Riera’yı da rahatlattı. Haftalardır forma giymemiş olsa da, en çok koşan ve mücadele eden adamdı. Keşke Türk futbolunun yakın geçmişteki umudu Aydın da, Ayhan abisini örnek alsaydı.

Galatasaray, son derece soğukkanlı, bilinçli ve planlı oynadı. Geçen sezonu Kartal’da geçiren Semih, Servet ve Gökhan’dan kötü oynamadı. Üstelik bir de artısı var, çok çabuk. Eboue, Sabri’yi, Yekta, Kazım’ı aratmadı. Aydın ise Kazım’ı dahi arattı. Ujfalusi, Melo ve Elmander aynı standartlarındaydı. Ama Elmander farklı. Çünkü kendisine destek çok az geliyor. Yine de yılmıyor, bıkmıyor, sertliklere rağmen rakiple didişmiyor. Defansa yardım ediyor, bir de gol atıyor. Onu alanları tebrik etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Maçın büyük bölümünde oyunun mutlak hakimi olan Galatasaray, golün birini duran toptan diğerini de Eren’in topu uzaklaştıramadığı pozisyonda, Selçuk’un takipçiliği ve klas vuruşuyla buldu.

17 yaşındaki Okay’a, onu ‘Futbolcunun yaşı yoktur’ zihniyetiyle sahaya süren Şota’ya bayıldım. Lider karakterli, ikili mücadeleden kaçmıyor, çok teknik, sahanın her yerini görüyor ve topu arıyor. Cem Sultan’ın yaptığı ikiye bir ve ortanın ardından Ömer’in kaçırdığı pozisyon, Kayserispor’un maçlarının her açıdan ne kadar zevkli geçeceğinin göstergesiydi. Kayserispor doğru yolda. Bir de Kayserililer bunu anlasa, bir de tribünleri doldursa.

Cüneyt Çakır olunca, herkes mum oluyor. Melo da her maçta kart arıyor. Futbolu ve tutkusuyla taraftarı kendine aşık eden Melo, anlamsız bir kırmızı görürse şaşırmayacağım.

YORUM YAZ