MENÜ

Avcı, Özbek'i seviyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarih 26 Ekim 2014... TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yeni çıkmış Başakşehir, Galatasaray’ı ağırlıyor. Skor şok edici: 4-0... Başakşehir’in teknik direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray hocası İtalyan Prandelli. O geceden bu geceye iki takım (dün gece dahil) 6 maç daha yapıyor. Avcı, karşısında 4 teknik adam daha buluyor: 2 maç Hamza Hamzaoğlu, 1 maç Orhan Atik, 2 maç Riekerink ve en sonunda da İgor Tudor! Özetle 2.5 senede 7 maç ve 5 farklı teknik direktör. O 2.5 senede Başakşehir her gün üstüne bir tuğla ekleyerek hedefe gidiyor, Galatasaray ise Dursun Özbek ve yönetimi nereye savurursa oraya. Dursun Özbek’in ders çıkartacağı bir anı... Seneler önce İBB kötü gidiyor. Düştü düşecek, Avcı istifayı düşünüyor, oyuncular bölünmüş, yönetemiyor, “Başkan, izin verirseniz bırakayım ” diyor. Gümüşdağ, “Tüm kadroyu topla” diyor. Oyunculara, “Hocayla çıktık, hocayla düşeriz, yine hocayla çıkarız. Değişmez olan tek kişi odur” diyor ve bugünün Başakşehir’i doğuyor. Emre de biliyor, Adebayor da, Volkan da, Yalçın da, Cengiz de, hepsi biliyor... Galatasaraylı futbolcular ise teknik adamın patron olmadığını...

Tudor hâlâ sistem arıyor

Avcı sistemini ve sisteme bağlı olarak oyunu geliştiriyor, Tudor halâ sistem ve oyuncu arıyor! Sneijder, De Jong, Podolski gibi oyuncuları kulübede oturtma lüksüne sahip ama şutu yok. Başakşehirli oyuncular da daha aç ve kibirsiz. Dün gecenin kahramanı Adebayor, Akhisar mağlubiyetinin en önemli sorumlusu... Ancak ertesi sabah tesise gelip, hocasıyla konuşup, Akhisar maçının kasedini istiyor ve kaçırdığı gollerin analizini yapıyor! Galatasaraylı oyuncular bu durumlarda hocayı şikayet edecekleri ve ona hak veren ‘sözde’ yönetici arıyor... Tudor’un kadro tercihinden, oyup planına çok hata yaptığı gerçek, ama sorumlu Dursun Özbek, iki kere iki dört!

Başakşehir top rakipteyken de, top kendindeyken de doğruları yaptı. İki kanadı harika kullandı, daha ilk yarıda 5 gol bulacak kadar pozisyon yakaladı. “Futbol dersi vermek” klişesi vardır ya, verdiler. Başkanı veriyor, hocası veriyor, oyuncusu veriyor, alan kazanır! Bakalım Avcı’nın karşısına önümüzdeki sene kim çıkacak? Galatasaray’ın Muslera’ya sahip olması iyi mi bilemiyorum, çünkü artık düpedüz kötü yönetimi kurtarıyor!

YORUM YAZ