MENÜ

Arda ve orta saha

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe galibiyetiyle düğümü çözen Galatasaray ustalarıyla, defalarca krize giren maçta Sivas’ı aşmayı başardı. Maçın başında cepheden gelen rüzgar ve Song’un kendi kalesine attığı gole rağmen misafir rahattı. Defansta yapılan acemiliklerde Sivas’tan geri kalır halleri olmasa da, defansta Servet, orta sahada başta Ayhan, sonra Sabri, Barış, Mehmet Topal, hücumda da Arda ile rakibinden farklıydı...
Orta alanın iyi oynaması Sivas’ın alan savunmasını salladı. Lincoln’ün yokluğunda Lincoln’ün rolünü çok daha iyi yapan Arda’nın gol noktalarına Tanju gibi sızması büyük çalkantılar yaşayan sarı kırmızılıları ligin son haftasına büyük avantajla taşıdı. Sezonun başlarında taraftarın protestolarına maruz kalan genç yıldız attığı 3 golün pasında da hep doğru noktadaydı.
Göklerin hakimi, bu sene şüphesiz yılın transferi ve stoperi Servet gol pasında ve Mehmet Yıldız’ı savunmada iyiydi ama ilk golde Song’u, ikincisinde Hakan Balta’yı kontrol edemedi, Emre’nin zamanlama hatasıyla başlayan üçüncü golde de kademeye giremedi. Şaka bir yana tabii, Servet yine mükemmeldi. Takımdaki herkes genelde kendi vasatının üstünde oynasa da, bireysel hatalarla belki de bu viraj geçilemezdi.
Ve Ayhan... Lincoln’ün değil, onun sakatlığıydı Galatasaray’ı sallayan. Takımı maestro gibi yönetti. İlk ve son gollerin pasını ustaca verdi. Skor 2-2 berabereyken 25 metreden attığı gol muhteşemdi.
Sivas tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Çok adamla giderken orta saha defans balansı bozuldu. Türkiye’nin bütçesi ve kadrosuna göre en başarılı takımı onlar. Ayakta alkışlanmalılar...

YORUM YAZ