MENÜ

Köprüye hangi takımın bayrağı asılacak?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçmişten gelen ve artık bir gelenek olmuş her uygulama Türkiye'de değersizleştirilmeye devam ediyor. Bunlardan sonuncusu da köprüye, köprülere bayrak asmak.

Önceden futbolda Süper Lig şampiyonunun bayrağı eski adıyla Boğaziçi, yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne asılırdı. Avrupa'da her sene kupa kaldırmadığımız için de çok fazla "bir başka kulüp bayrağı" tarışması olmazdı.

Bu sene ise bayrak asma işini biraz abarttık. Köprüden geçenler bir Göztepe, bir Fenerbahçe, bir Beşiktaş bayrağı görüyor. Bazen ikisini, bazen birer birer...

Sivas ve Malatya değil de neden Göztepe?

Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu, Beşiktaş Süper lig... Mantıklı... Peki Göztepe bayrağının Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde işi ne? TFF 1. Lig'in şampiyonu Sivasspor, ikincisi Yeni Malatya... Bu takımların bayrakları hiçbir köprüye asılmadı. Üçüncü olan ve play off finali oynayıp Süper Lig'e yükselen Göztepe'nin bayrağı var. O da ikinci köprüde... Neden 1 değil de, 2. köprü mesela?

Garip değil mi? Bu işin bir ağırlığı vardı, onu da laçkalaştırdık. Her takımın her bayrağı, her köprüye asılıyor.

Şimdi de Türkiye Kupası sahibi Konyaspor'un bayrağı FSM Köprüsü'ne (2. Köprü) asılacakmış. Seçim günündeki sokaklara döndü köprüler. Bayraktan geçilmiyor.

İstanbulspor, Erzurumspor, Ankaragücü?

Nerede o zaman, bir İstanbul takımı olan ve şampiyonlukla TFF 1. Lig'e yükselen İstanbulspor'un bayrağı? Nerede yine Göztepe gibi play off finali kazanan Erzurum BB'nin bayrağı? Ya da Ankaragücü? Ya da hem Avrupa hem Dünya şampiyonu olan Vakıfbank kadın Voleybol takımı...

YORUM YAZ