MENÜ

Ajax modeli ve metrobüs

Abone Ol Google News

Ajax'ın Tottenham karşısındaki oyununu büyük keyifle izlerken, Türkiye Twitter gündemini de gözyaşları içinde takip ettim!

Haberin Devamı

Bizlerin ne kadar altyapı hayranı, sistem ve sabır yanlısı futbolseverler olduğumuzu gördüm.

Taraftar kitleleri de sorunlu

Henüz 3 ay önce "Şu adamı alın, forvet alın, yeter ki alın" diyen adam, dün akşam "Bak gördün mü, adamlar insana yatırım yaptı, kazandı!" yazdı sosyal medya çöplüğüne.

İstanbullular bilir metrobüs işkencesini... 55 durak yolu ayakta gitmemek için sıra kavgaları, yaşlıya yer vermemek için uyuma numaraları...

Bu örneği niye verdim? Şartlara dikkat çekmek için.

Mesela Hollanda'da metrobüs kavgası yaşanır mı? Yaşanmaz! Neden? Onlar işe metrobüsle değil de, bisikletle gitmeyi tercih ediyor diye mi? Tabii ki hayır.

Hollanda'da da bir şehre 20 milyon nüfus, 55 durak metrobüs koy, onlar da kavga eder.

Ama Hollanda'nın nüfusu 17 milyon, sadece İstanbul 20, Türkiye ise 80. Yüzölçümümüz onların 10-12 katı civarında.

Onlarda para var, bizde yok. Bizde insan var, onlarda yok. (Tarihteki sömürgecilikten gelen zenginlikleri apayrı bir konu)

Haberin Devamı

Dolayısıyla bu işler şartlarla doğru orantılı...

Sabah metrobüste ortalama 1 saatlik yolu ayakta uyumak ve uyumamak arasında geçiren bir adamdan iş yerinde Ajax'lı De Ligt performansı bekleyemezsin.

Cocu'yu ıslıklar, yuhalamalar içinde kim gönderdi?

Uzatmadan, futbola geri dönecek olursak daha 6 ay önce Phillip Cocu'yu apar topar göndermedi mi bu ülke? Ajax değil de PSV'den gelmiş olması değildi sorun herhalde!

Ozan Kabak'tan haberimiz olur muydu?

Ya da... Luyindama ve Marcao Ocak ayında değil de, sezon başı transfer edilselerdi, Ozan Kabak'ın varlığından kaç kişinin haberi olacaktı? Olay Fenerbahçe, Galatasaray ya da başka bir takım meselesi değil.

Bize Yusuf, Abdülkadir lazım

Hala yanlış yapıyoruz, hala üretmek yerine dışarıdan kopyalama, satın alma yolunu tercih ediyoruz. Ajax modeli istiyoruz. Ama burası Türkiye. Bize lazım olan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş modeli... Bize lazım olan Ozan Kabak, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir...

Amatör'de, semt kulüplerinde dönen torpillere, verilen rüşvetlere, yetenekli çocuk top sürerken başka tarafa bakan hocalara değinmiyorum bile...

Not: İlk parti metrobüsleri Hollanda'dan satın almıştık. Beklentiler karşılanmayınca Mercedes'lere geçilmişti. Ajax modeli derken bir kez daha düşünsek mi?

YORUM YAZ