MENÜ

Zirve yarışı yeniden başladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türkiye Kupası’ndan havlu atan Beşiktaş, moral maçı olarak çıktığı Karabükspor karşılaşmasından şok bir sonuçla ayrıldı. Bu mücadeleye mutlak 3 puan parolasıyla başlayan
lider, Karabük’ten puansız ayrılarak Türkiye Kupası’nın ardından Süper Lig’de de yara aldı. Karşılaşmaya istekli başlayan Beşiktaş’ın yıldızları, rakibi karşısında etkili olmakta güçlük yaşadı.

Halis Özkahya eli görmedi!

İlk tehlikeli atak, 8. dakikada ev sahibinden geldi. Orta alandan Beşiktaş’ın savunma arkasına gönderilen topa, Mustapha Yatabare hamle yaptı. Tehlikeyi önceden sezen Fabri, ceza alanından çıkıp topu kafayla uzaklaştırdı. Bu pozisyonun ardından 9. dakikada ise Beşiktaş, Karübük’ün kalesine oldukça tehlikeli geldi. Quaresma’nın sağ kanattan yaptığı ortayı kontrol eden Talisca, topu altı pastaki Cenk’e gönderdi. Milli yıldızın vuruşunda top, ev sahibi ekibin savunmacısı Dany’nin elinden geri döndü. Devam eden atakta
Atiba’nın vuruşu dışarıya gitti. Hakem Halis Özkahya el pozisyonuna devam kararı verdi.

Skulason, büyük tehlikeyi önledi

Karşılaşmanın 12. dakikasında bu kez Karabükspor Beşiktaş’ın kalesinde etkili oldu. Iasmin Latovlevici’nin sol kanattan ortasında Yatabere, ceza sahasında bomboş durumda topa vuramadı. Sonrasında hızlı gelişen Beşiktaş atağında Cenk’in vuruşu savunmadan dışarıya gitti. Beşiktaş adına ilk yarıdaki en önemli pozisyon, 33’te yaşandı. Quaresma’nın sol kanattan kullandığı kornerde Iasmin Latovlevici ters bir vuruşla topu kendi kalesine doğru gönderdi, Olafur Skulason meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkardı.

Zec, klasını konuşturdu

34. dakikada Ricardo Quaresma, kornerde Babel’le paslaştıktan sonra içeriye doğru katetti ve sonrasında şutunu çekti ancak top savunmadan geri döndü. Oyunun ilk bölümü golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıya iki takım oyuncuları da hızlı başladı. 50’de oyunun ilk golü geldi. Karabükspor’un ani gelişen atağında Ceyhun’un pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Zec, aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Beşiktaş, bu golün ardından geliştirdiği ataklardan sonuç alamayınca Karabük’ten ikinci gol geldi.

Aboubakar golle döndü ama...

73’te Karabükspor’da Iasmin Latovlevici’nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında kafalardan seken top, Yevhen Seleznyov’un önüne düştü. Ukraynalı futbolcu, topu ağlarla buluşturdu: 2-0. Bu golün ardından geri çekilen Kırmızı- Mavililer karşısında Kara Kartal’ın atakları arttı. 87’deki Beşiktaş atağında Atiba’nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Aboubakar, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1. Kamerun Milli Takımı’yla Afrika Uluslar Kupası’nda şampiyonluk yaşayan tecrübeli futbolcu, takımına golle döndü ancak bu gol, takımına puan için yeterli olmadı.

Liderlik tehlikeye girdi

Karabükspor karşısında oyun boyunca etkili olmakta zorlanan Siyah-Beyazlılar, verilmeyen penaltıya ek olarak yakaladığı kısıtlı pozisyonlardan da yeterli sonuç üretemeyince
evine puansız döndü. Bu skor sonrasında Başakşehir’in 2 puan gerisinde bulunan Beşiktaş, 20. haftada liderlik koltuğunu kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.

YORUM YAZ