MENÜ

Dünya devlerini dize getirir!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

En pahalı otel odası bile insanı evinde hissettirmez... Taraftar da aynı durumu yaşadı. Öğrenciler harçlıklarından artırıp, çalışanlar işinden güç bela izin alıp, koştular iç sahadaki deplasmanlara. Bizler de bu çileyi paylaştık. Stat inşaatında yaşananlarla güne başlayıp; prekastı, membranı, hibrit çimin katmanlarını öğrendik... Şantiyesindeki tozundan hasta olduk ama yine de sabırla bekledik. Sonunda o kutlu gün Bursa maçıyla geldi, Kayseri karşılaşmasıyla da şölen devam etti. Kendi evini özleyen taraftarın büyük desteğiyle Kartal şahlandı ve müthiş oyunla şampiyonluk yoluna bir basamak daha koydu.

2 golde imza taraftarın

Kayserispor maçına, taraftarın heyecanını ve Vodafone Arena’daki son durumu görmek için yaklaşık 2 saat önceden gittim. Çarşı’dan şarkılarla türkülerle ağaçlı yoldan geçen Siyah-Beyazlılar, erkenden stadyumu bayram yerine çevirmişti. Isınmaya çıkan takıma gösterilen büyük coşku, geride bırakılan evsiz dönemlerin aksine takımı maça bu sefer 1-0 önde başlattı. Taraftarın 90 dakika boyunca bitmeyen desteği, takımı adeta gökyüzünden hedefine doğru ilerleyen bir Kartal havasına soktu. Resmen 4-0’lık skordaki 2 golde taraftarın imzası vardı.

Bu baskı rakip tanımaz

Stadın zemininde, 90 dakika öncesi ve sonrasında en ufak değişme yok. Hep aynı kalitede. Tribünlerin yarattığı hava ise bambaşka! 40 bin kişinin yer aldığı Vodafone Arena’da rakip takımın baskı altına girmemesi imkansız. Stadın tüm takımda doping etkisi yarattığı bir gerçek. Önceki sezonların son döneminde yaşanan kopuşun bu sezon da yaşanmasına Vodafone Arena’nın yarattığı nitro gücüyle engel olundu. Gelecek sezonda Şampiyonlar Ligi’nin bir parçası olacak Beşiktaş, bu statta değil Süper Lig takımlarını, dünya devlerini de dize getirir, İnönü tarihine kazınan nice zaferleri tekrar yaşatır.

YORUM YAZ