MENÜ

Bu işin rövanşı da var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa Ligi’nde, ‘erken final’ değerindeki maçta tarihi bir gece yaşandı. Eşleşmenin belli olmasının ardından biletlere akın eden Siyah-Beyazlı taraftarların, stadın büyük bir bölümünü kaplaması tahmin ediliyordu ancak bu kadarını emin olun hiç kimse beklemiyordu. 2 kale arkası dışında neredeyse tüm tribünlerde Ay-Yıldızlı bayrağımız dalgalandı. Lyon sokaklarındaki coşku, stadyuma da yansıdı. Lyon takımı, 480 milyon Euro’luk stadında belki de ilk kez sahaya çıkarken ıslıklandı. Beşiktaş taraftarı o kadar baskın bir görüntü
sergiledi ki, rakip futbolcular şaşkın kaldı. İki takım oyuncuları, ısındıktan sonra seremoni hazırlığı için içeri geçtikten sonra stat karıştı. Kale arkalarının üzerindeki taraftarların ses bombası atması sonrasında alt bölümdeki Lyonlular, üst tarafa hücum etti.

Ya futbolcular olsaydı

Güvenlik güçlerinin etkisiz kaldığı anlarda sayıca az bölümde bulunan Beşiktaşlı taraftarlara saldıran holiganlar, diğer tribünlerin yardıma gelmesi sonrasında geri çekildi. Sonrasında Türk taraftarlar tepki gösterince bir grup Lyon’lu iç bölüme geçti. Diğerleri ise sahaya atlamayı tercih etti! Bir anda binlerce Lyon’lu gayet organize şekilde sahanın
bütün bölümüne yayıldı. O anda sahada hiçbir futbolcunun yer almaması bir faciayı önledi. Bu anlarda kalabalığa müdahale eden güvenlik gücü sayısı 25-30 kişi arasında kaldı.
Maç öncesinde kırmızı alarma geçen Fransız polisi, sadece dışarıdaki Türk taraftarları gaza boğmakta başarılıydı.

Kırmızı alarm vardı ama...

Onun dışındaki konularda sınıfta kaldı! Bu olaylara rağmen tribünlerde karışık olarak oturan taraftarlar arasında bir sorun yaşanmadı. Beşiktaş takımı ise sahada 80. dakikaya kadar işini eksiksiz yaptı. Ancak sadece 2 dakikalık konsantrasyon eksikliği, Kartal’ın kalesinde 2 gol görmesine neden oldu. 83’te Tolisso’nun karambolden attığı gol sonrasında Fabri’nin 84’te yaptığı hata, kalitesine yakışmadı. Morel’in golü sonrasında Beşiktaş’ın tur umutları rövanşa kaldı. Marcelo’nun yokluğu büyük eksik olacak ancak Quaresma’nın dönüşü, İstanbul’da 40 bin Kartal’ın önünde Beşiktaş’a yarı finali getirir.

YORUM YAZ