MENÜ

Acil yardım butonu Anderson Talisca

Abone Ol Google News

Siyah-Beyazlılar, transferin şampiyonu olarak başladığı sezonda Avrupa'da erkenden havlu attı. Pjanic, Teixeira ve Batshuayi gibi direkt olarak Şampiyonlar Ligi düşünülerek yapılan hamleler; peş peşe yaşanan sakatlıklar ile hâlâ varlığına anlam veremediğim ligdeki 8+3 kuralı sebebiyle yüzde 100 uyumu yakalayamayınca rüya erkenden bitti. Devler Ligi'ndeki son 2 mücadelesi formaliteye dönen Kara Kartal, lig yarışında da Trabzonspor mağlubiyeti sonrasında 10 puan geriye düştü.

Haberin Devamı

Farkın düşmesi muhtemel ama...

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'da da yarışıp 3 günde bir maça çıkmasını iyi değerlendiren Trabzonspor, kadrosundaki oyuncularından da maksimum verim alıp farkı açtı. Kara Kartal'ın, Avrupa defterini kapatmasının maddi ve manevi eksilerini bir tarafa bırakırsak Sergen Yalçın ve öğrencilerinin Milli ara sonrası lig yarışına yüzde yüz şekilde geri dönüş yapacağı bir gerçek. Batshuayi'deki soru işareti dışında tüm kadronun göreve hazır hale gelmesiyle 10 puanlık farkın devre arasına kadar düşmesi muhtemel.

Haberin Devamı

Onun da Beşiktaş'a ihtiyacı var

Kara Kartal'ın diğer senaryoda ise gidişatı değiştirmek için transfer yapmaktan başka çözüm yolu yok. Özellikle Ghezzal ve Pjanic gibi pasör özelliği oldukça yüksek olan futbolculardan, bitiricilik sorunu sebebiyle beklendiği kadar yararlanamayan Beşiktaş, eğer ilk yarıyı zirveyle arasında büyük bir farkla kapatırsa tüm yollar Anderson Talisca'ya çıkar. Siyah-Beyazlı formayla görev yaptığı 2 sezonda ortaya koyduğu performansla tam bir alfa olduğunu ispat eden Sambacı, Çin macerası sonrası gittiği Arabistan'da kulübün ekonomik krizde olması sebebiyle çıkmazda...

Teixeira'ya birlikte görev yapabilir

Brezilya Milli Takımı’nda forma giymemesi ile Avrupa pasaportunun bulunmaması sebepleriyle büyük bir ligde ve yüksek bir maaşla oynama şansı bulunmayan Talisca için de şu anda en mantıklı tercih Beşiktaş gibi duruyor. Devre arasında savunma ve hücum hattına yapacağı takviyeler, şampiyonluk yarışını direkt olarak etkileyecek olan Kara Kartal'da, sadece Talisca hamlesi bile tüm dengeleri değiştirir. Beşiktaş taraftarının da yıllardır dönmesini ısrarla istediği yıldız 10 numara, Alex Teixeira'nın sol kanada geçtiği sistemde vatandaşıyla birlikte ilk 11'de birlikte de görev yapabilir.

YORUM YAZ