MENÜ

Zor da olsa Fener

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş’ta Eurolegue finali ile başlayan durgunluk, Play- Off’ta da devam ediyor. Basketbol Ligi’nin uzak ara favorisi Fenerbahçe’ydi. Hele ki Play-Off’ta Fenerbahçe gibi bir takımı 3 ya da 4 kere yenmenin imkansız olduğunu düşünüyordum. Ama Banvit öyle bir seri oynuyor ki, şu an 2-0 önde olması işten bile değildi. Küçük detaylar, küçük hatalar ve tecrübe farkı sonucu belirledi yine Ülker Arena’da... Başa baş geçen ilk yarının ardından Sarı-Lacivertliler, Guduriç ile oyuna ağırlığını koydu.

Rakibini yakaladı ama...

4. periyodun başında da 64-56 öne geçip kazanacak hamleyi yaptı. Ama Banvit aynı ilk maçta olduğu gibi yine reaksiyon göstermeyi başardı. O zaman da iki kez çift haneli farklarla geri düşmesine rağmen maç sonuna önde girmeyi başarmışlardı. Filipovski molası sonrası sahanın yıldızlarından Rautins’in üçlükleri ile 8-0’lık seri yakalayan Bandırma ekibi, önce rakibini yakaladı bitime 2 dakika kala da 77-72 öne geçti. Burada sonucu serbest atışlar belirledi.

14 serbest atış kaçtı!

Vesely akıllıca Vidmar’a faul yapınca, Sloven pivot çizgiden 2’de 0’la döndü. Banvit maç boyunca da 27 serbest atışın 14’ünü kaçırdı. Normal sürenin sonunda da Taylor çizgide 2/2 yapsa fark 3 sayıya çıkacaktı. Ama kaçan topun hücumunda Wanamaker’ın turnikesi sonucu belirledi: 80-80. Uzatmada ise Wanamaker-Sloukas ikilisi tecrübelerini konuşturdu ve Kanarya kabus gördüğü maçı 98-93 kazanıp seride 2-0 öne geçti.

YORUM YAZ