MENÜ

Zor da olsa Fener

Abone Ol Google News

Deplasmanda oynanan güzel basketbol sonucu alınan Valencia galibiyeti ile Fenerbahçe için daha umutlu düşünür olmuştuk. Ama Sarı-Lacivertliler, Kızılyıldız karşısında yine eskiye döndü, yine mağlubiyetin kıyısından döndü. Takımın bu seneki en büyük sorunu ribaunt. Ribauntlarda 40’a 28 yenilen Sarı-Lacivertliler, fena savunma yapmadığı maçı az kalsın bu nedenle kaydediyordu. Maça iyi başlayan, ilk periyotta farklı öne geçen Kanarya, devreyi de önde bitirmesine rağmen 3. periyot sendromu ile karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

5 dakikada sadece bir basket bulabilen temsilcimiz, Kızılyıldız’a yakalandı ve geri düştü. Oyunun geri kalan bölümü tam bir kör dövüşü şeklinde geçti. Sloukas’ın yokluğunda hücumda hiç organize olamadık. Bu bölümlerde De Colo ve Williams’ın bireysel çabaları ve son hücumda Kalinic’in attığı kritik uzak mesafeli şut Fenerbahçe’yi 66-63 öne geçirdi.

Oyun kötü...

11 saniye kala faul yapma fırsatı da varken bunu denemeyip savunmayı tercih eden Fenerbahçe karşısında Kızılyıldız, Perperoglou ile bir üçlük şansı buldu ama isabet bulamayınca, Fenerbahçe ecel terleri döktüğü maçı kazanmayı bildi. Şimdi deplasmanda alınacak bir Khimki galibiyeti ve haftaya İstanbul’da kazanılacak Panathinaikos maçı Fenerbahçe’yi bir anda 6. sıraya bile taşıyabilir. Rakiplerin kaybettiği bu haftada oyun kötü ama kazanmak güzeldi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ