MENÜ

Zor da olsa Fener

Abone Ol Google News

Enfes bir yarı final maçı izledik Ankara’da... Euroleague’de iyi günler geçirmeyen Fenerbahçe Beko için, sezonun geri kalanı için moral bulma fırsatıydı Türkiye Kupası. Her ne kadar favori çıksalar da çeyrek finalde Pınar Karşıyaka’yı eleme başarısı gösteren Türk Telekom, bu maça da çok iyi hazırlanmış... Onlar da sezonun ikinci yarısı ile beraber çıkış eğilimindeydiler. Maça da çok iyi başladılar. Mustafa Fall, kendisine çalınan ikisi hücum olmak üzere üç faul sonrası kenara gelince Telekom mecburen dış atışlara yöneldi.

Haberin Devamı

Serbest atışlar belirledi

İlk yarıda çok iyi bir yüzde ile oynayan Başkent ekibi 9 sayılık farkı yakalasa da, Kanarya kenardan gelen Melih’in skor katkısı ile oyunu dengeledi. Ardından maçın kalan bölümü efsane oldu. İki takım da inanılmaz mücadele gösterdi. Fenerbahçe, 17 üçlükten sadece 4 isabet tam 35 kez çizgiye gitti, burdan bulduğu 31 sayı ile kaçan şutları telafi etti. Telekom’un kaderi de yine serbest atış çizgisinden belirlendi.

İyi basketbol boşa gitti

4. periyodun başında iki takım da o kadar iyi savunma yaptı ki, tam 4 dakika sayı çıkmadı. Telekom Campbell’ın serbest atışları ile 71-69 öne geçtikten sonra bitime 2.45 kalaya kadar saha içi basketi bulamadı. Bu bölümde ve sonrasında tam 7 serbest atış kaçırınca, yaptıkları mücadele, oynadıkları iyi basketbol boşa gitti. Bir sayıyla biten maçın en kritik bölümünde 7 serbest atış kaçırma lüksü hiç bir takım için olamaz. Fenerbahçe, çok da iyi oynamadığı maçı son periyottaki agresif savunması ve tecrübesi ile kazanmayı bildi.

Haberin Devamı

Türk işi zafer

Anadolu Efes’i kupa dışı bırakan Darüşşafaka Tekfen, yarı finalde de Galatasaray Doğa Sigorta engelini son periyotta aştı, adını finale yazdıran ilk takım oldu. Finale de yerli oyuncularının omuzunda yükseldi. Çok iyi bir sezon geçiren Kartal Özmızrak, her geçen gün büyüyor. Özellikle de oyun kurucu sıkıntısı yaşadığımız şu günlerde Milli Takım için önemli bir silah olma yolunda. Dün de kafa kafaya giden maçta gerek attığı üçlükler (5/9), gerekse yaptığı 7 asistle Galatasaray’ı yıkan isimlerin başında geldi. 3 de top çalan Doğuş, geceye damgasını vurdu.

Sonuna kadar hak etti

Bir başka genç Doğuş Özdemiroğlu ise Harrison’u etkisiz hale getirirken, 13 sayı atıp çok ekstra bir katkı verdi. Berk Demir’in arka arkaya attığı iki üçlük de, maçı bitiren şutlar oldu. Önce Efes, sonra da Galatasaray’ı yenen Daçka, finale sonuna kadar hak etti. Hem de sakat olan Lamb’den yoksun,

YORUM YAZ