MENÜ

Zor da olsa Aslan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun ilk maçı. Takımlar henüz hazır değil. Galatasaray’ın cezası nedeniyle tribünler boş. Dolayısıyla maçın da fazla tadı tuzu yok. Buna rağmen dönem dönem güzel basketbol, göze hoş gelen hareketler izledik Abdi İpekçi’de. Ergin Ataman, Dentmon, Schilb ve Thompson’u tribüne gönderme kararı almıştı maç öncesi. Russ Smith kenara başladı. Sinan ve Emir’in organizasyonu ile Sarı-Kırmızılılar, 20-11’le öne fırladı. Ne zaman ki Cim Bom, rotasyona başladı, oyunun rengi de değişti.

Russ Smith’in hataları

İlk defa Avrupa’ya gelen Russ Smith, şu haliyle üst düzey katkı yapacak gibi görünmüyor. Onun hataları, Pleiss’ın savunmadaki yetersizliği ile 10-0’lık seri yakalayan Balıkesir, oyuna ortak oldu, Williams’la da 24-23 öne geçti. Devre 42-39 bittikten sonra ikinci yarıya Galatasaray yine aynı şekilde başladı. Emir ve Sinan takımı iyi oynatırken, Austin Daye, kendine has basketler buldu. Bu kez 13-2 seri yakalayan taraf Galatasaray oldu: 55-41. Aynı senaryo ikinci yarıda bir kez daha yazıldı. Daye’in faul problemine, Smith ve Pleiss’ın oyuna girmesiyle Balıkesir, tecrübeli oyun kurucusu Green’in (18 sayı 11 ribaunt) ağırlığını koymasıyla tekar maçın içine girdi. 2.5 dakika kala Williams 0/2 serbest atış atmasa skor 72-70 olacaktı. Ama dönüşte Emir’in asistleri, Diebler’ın kritik üçlüğüyle skoru 77-68 yapan Sarı-Kırmızılılar, maçı da bitirdi: 81-72.

Yerli rotasyonu yetersiz

Emir’in sonradan kadroya katılması, Galatasaray’a büyük bir piyango çıkmış gibi oldu. Özellikle de Türkiye Ligi için. Kadrosunda 9 yabancı bulunduran Aslan, Euroleague’de belki sorun yaşamaz ama, Emir’in olmadığını düşündüğümüzde Türkiye Ligi için özellikle yerli rotasyonu çok ama çok yetersiz kalacaktı. Smith’ten kısa sürede katkı beklemek şu an için imkansız görünüyor. Dün kenarda olan ikinci oyun kurucu Dentmon, ona göre daha tecrübeli. Euroleague’in başında işin organizasyon kısmında Emir ve Sinan’a büyük yük binecek gibi görünüyor.

YORUM YAZ