MENÜ

Zor ama güzel oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maccabi yıllardır Final-Four oynuyor ve şampiyon oluyor. Fenerbahçe ise 7 yıl aradan sonra tarihinde 2. kez Play-Off’a kalmış. Her ne kadar kağıt üstünde daha güçlü bir kadroya sahip olsalar da, buralarda oynama becerisi başka birşey. Nitekim bu baskıyı ve stresi oyunun başında fazlasıyla hissetti Fenerbahçe. Hücumlar çok tutuktu. Maccabi kolay sayılar bulunca, salonda atmosfer biraz gerildi. Vesely’nin girmesiyle hücum sorunu çözüldü ama Obradovic’in maç öncesi hazırladığı savunma stratejisi tutmadı. Bu yıl ilk kez, ikili oyun savunmasında uzunlar rakip kısayı sıkıştırmak yerine, atletik uzunlardan ‘smaç’ yememek için ‘shadow defence’ gölge savunması uyguladı.

Pargo yürüye yürüye

Tamam, rakip uzunları devreye sokmadık ama Pargo neredeyse yürüyerek turnikeler attı. Pargo ilk yarı tam 19 sayı atarken, Ohayon 9 sayı üretti. İkinci yarıda bu tutmayan savunma planının değişeceğini
umuyordum ama Obradovic ısrar etti. İkinci yarının ilk 7 dakikasında da birbirinin kopyası basketleri arkaya arkaya yemeye devam edince fark 11’e çıktı. ‘Kurt hoca’ da o anda ‘çark’ etti. Yanlıştan dönüldü, Pargo’ya ikili sıkıştırmalar geldi, Maccabi’nin bütün hücum düzeni alt üst oldu. Bu savunmada kenardan gelen Kenan ve Emir’in katkıları da büyüktü. 27 dakikada 56 sayı yiyen Fenerbahçe savunması kalan 13 dakikada sadece 16 sayıyı potasında gördü.

Maçın rengi değişti

Savunma değişikliği sonrası kapılan toplarla da maçın rengi bir anda değişti, 11 sayılık yenilgiden 10 sayılık galibiyete ulaşıldı.

Play-Off’larda ilk maçlar çok önemli. Maccabi kazanıp saha avantajını eline geçirmeye çalıştı. Goudelock savunmasına çok iyi hazırlanmışlar. İlk üç çeyrek ne Amerikalı, ne de Bogdanoviç gibi skorerleri devreye sokmadılar. Ama imdada uzunlarımız yetişti. Maç öncesi de, Fenerbahçe’nin en büyük avantajının pota altında olacağını belirtmiştim. Nitekim Bjelica, Vesely ve Zoriç 46 sayı ve 21 ribauntla çember altını Maccabi’ye dar etti.

Vesely’nin enerjisi, smaçlarla takımı ve taraftarı ateşlemesi, galibiyetin anahtarı oldu. Kenan’ın kenardan gelip attığı kritik 5 sayı ve savunma katkısı, Emir’in zekası ve çaldığı 5 top çok değerliydi.

Hiçbir maç kolay değil

Saha avantajımız devam ediyor. Hiçbir maçın kolay kazanılmayacağını ‘dün’ gördük. Şu an için kazanılan sadece ‘bir’ galibiyet. Taraftarın, oyuncuların, herkesin aynı konsantrasyonla ikinci maça çıkması
gerekiyor.

YORUM YAZ