MENÜ

Zalgiris kolay olmayacak

Abone Ol Google News

Geçen yıl Final-Four’a kalarak büyük bir mucize gerçekleştiren Zalgiris, 24. hafta sonunda sadece 9 galibiyetle 13. sıradaydı. Jasikevicius’un öğrencileri, son 6 maçı kazanıp küçük çaplı bir mucize daha gerçekleştirdi, Fenerbahçe’nin karşısına dikildi.

Haberin Devamı

Maccabi, Real Madrid, Panathinaikos ve Baskonia’dan sonra Fenerbahçe Beko’nun Play-Off’taki rakibi Zalgiris Kaunas oldu...

Yeni bir heyecan başlıyor Fenerbahçe için...

Aslında 4-5 hafta önce kimse Zalgiris Kaunas’ın Play-Off’a kalabileceğini düşünmüyordu. Belki kendileri de inanmıyordu ama Maccabi deplasmanında gelen galibiyet sonrası arka arkaya atılan dev adımlar, Zalgiris’i Fenerbahçe’nin rakibi yaptı.

Başka bir başarı hikayesi

Geçen yıl sürpriz bir şekilde Final-Four’a kalan Litvanya ekibi için bu sezon işler yolunda gitmedi. Miçiç ve Pangos gibi başarıdaki en önemli etkenlerden olan iki oyuncuyu Wolters ve Westermann ile değiştirmek zorunda kalan Jasikevicius’un talebeleri için sıkıntılı bir başlangıç oldu. Öyle ki Zalgiris evinde oynadığı ilk 5 maçı kaybetmişti. Evinde 5 maç kaybeden bir takımın Play-Off şansı daha sezon başında yok olmuştu neredeyse.

Haberin Devamı

24. hafta geldiğinde Kaunas 9 galibiyetle, Khimki ile aynı puanda, Play-Off potasının 3 galibiyet uzağındaydı. Hesaplar içinde yoktu onlar. Çünkü kalan 6 haftada Gran Canaria, Bayern Münih ve Darüşşafaka ile içeride, Maccabi, Olympiakos ve Real Madrid ile de deplasmanda karşılaşacaklardı.

Hepsini kazandı, bir başka başarı hikayesi yazdı Jasikevicius ve Zalgiris Kaunas’lı oyuncular.

Sakatlıklar nedeniyle de sezon içinde bir türlü ritm bulamamıştı Zalgiris. Ama son 2 ayda taşlar yerine oturdu, takım gelişimini tamamladı, en hazır ve formda şekilde Fenerbahçe’nin karşısına dikildi.

Tam bir coaching takımı

Sezon içindeki Zalgiris tercih nedeniydi belki ama alternatifler arasında Panathinaikos, Olympiakos, Baskonia, Milano ve Maccabi olduğunu düşünürsek, kolay bir seri olmayacak Sarı-Lacivertliler için.

Zalgiris’in bu çıkışında Jasikevicius’un dizginleri biraz oyunculara bırakmasının da payı büyük.

Zalgiris, tam bir coaching takımı. Jasikevicius her hücumu nakış nakış işletiyor, takım en doğru şutu bulana kadar top çeviriyor. Ligin en az üçlük deneyen takımı olmaları da bunun göstergesi. Ama sadece pota altını kullanarak maç kazanamayacaklarını belki Jasikevicius da gördü.

Litvanya ekibi son 6 maçta ortalama 22 üçlük denedi. Ki bu sayı sezon içinde neredeyse 10 civarıydı. Hatta Fenerbahçe deplasmanında sadece 6 üçlük kullanmışlardı.

Jasikevicius’un plan değişikliği, oyuncuları biraz serbest bırakması takımı rahatlattı.

Şimdi zor bir seri bizi bekliyor. Maçlar yaklaştıkça teknik analiz de yaparız ama dolu tribünler önünde keyifli maçlar izleyeceğimiz kesin.

YORUM YAZ