MENÜ

Zafer gecesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Olympiakos, normal sezonda çok da zorlanmadan 3. sırada yer aldı. Yıllardır aynı düzende, aynı basketbolu oynuyorlar. Herkes ne yapacaklarını bildiği halde bir şekilde kazanıyorlar. Spanoulis, Printeziz, Mantzaris ve Papanikolaou’nun yanına tamamlayıcı, rol oyuncusu yabancıları ekleyen Olympiakos, son 5 yılda 2 şampiyonluk kazandı. Özellikle Spanoulis’in tecrübesi ile, kötü de oynasalar başa baş girdikleri her maçı bir şekilde kazanıyorlardı. Ama Atina’daki ikinci maç kafa kafaya gitti, kazanan Anadolu Efes oldu.

Devreye girememişti

Olympiakos yine aynı basketbolu oynuyor ama Spanoulis eski gücünde değil. Eskisi gibi içeri girdiği zaman her topu bitiremiyor ya da zor pasları atabilip, boş adamı topla buluşturamıyor. Efes, kazandığı maçta Spanoulis’ten uzak mesafe üçlükleri yedi ama bu sayılar onları çok da yaralamadı. Çünkü diğerleri devreye girememişti. Lacivert-Beyazlılar, yine Spanoulis’i kontrol altına alıp, rakibe hücum ribaundu vermezse, serinin favori tarafı olur. Net ribaunt aldıklarında, geçiş hücumlarını çok iyi oynuyorlar. Bir de arkalarında binlerce taraftar gücü olacak. Tek başlarına değil, kopuk kopuk değil, takım gibi oynadıkları takdirde (ki en büyük sorunları istikrarsızlık) bugün ve cuma günü salondan zaferle ayrılabilirler.

Seri başlamadan önce büyük bir çoğunluk Real Madrid’in, Daçka karşısında rahat bir şekilde Final-Four’a kalacağını düşünüyordu. Ama işler öyle gitmedi. Son hafta burun farkıyla Play-Off’a kalan David Blatt’in öğrencileri, Madrid’de iki müthiş maç oynadı. Biraz dikkatli olsalar, 2-0 işten bile değildi. Wanamaker’ın istikrarlı performansına, sezon boyunca katkı alınamayan Harrangody’nin 4 numaralı pozisyondan attığı üçlükler eklenince, Yeşil-Siyahlılar büyük bir sürprizi gerçekleştirme fırsatı yakaladı. Darüşşafaka’nın sorunu, birebirler üzerinden oynadıkları için sistem çalışmazsa hücumda büyük sorun yaşamaları. Çünkü B planları yok.

Anahtar savunma olacak

Wanamaker, Wilbekin ve Clyburn’un istikrarlı katkı vermesi gerek. İş, onların potaya yaptığı hamleler sonrası bitiremedikleri takdirde, Bertans, Harrangody, Birkan ve Moerman’ın boş şutları yüksek isabetle atmasına kalıyor. Real, çok güçlü ve maçı değiştirebilecek çok sayıda yıldıza sahip bir takım. Ama onlar da düzenden çıktıkları takdirde, çok zorlanıyorlar. Daçka evinde iyi savunma yapan bir takım. Normal sezonda Real’i 68’de tutmuşlardı. Bu maçın anahtarı yine savunma olacak. Real, 80’in altında kalırsa, ibre Daçka’dan tarafa dönecek.

YORUM YAZ