MENÜ

Yeteneği tartışılmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Wanamaker'ın yerine kimin geleceği merak konusuydu. Tyler Ennis ismi, Fenerbahçe taraftarı için çok tanıdık değildi. Nitekim ilk defa Avrupa’ya gelecek 24 yaşındaki oyun kurucu... Avrupa’da ilk yıl her oyuncu için zordur belki ama oyun kurucular için daha da zordur. Takım onlara emanettir bir yerde.

Alışkanlıklarının çoğunu değiştirmesi, sürekli öğrenmesi gerekir Euroleague’de üst seviyede oynayabilmek için. Ennis’in Kolej kariyeri harika. Ama NBA’de aradığını bulamadı, kendini gösteremedi. Şutu olan, saha görüşü olan, potaya gidebilen bir isim.

Yanında Sloukas ve Bobby Dixon’ın bulunması, onun için avantaj olacak. Fenerbahçe’nin NBA’den aldığı oyunculara bakarsak, çok başarılı olanlar da var, hiç katkı veremeyenler de.

Gherardini, Kanada Milli Takımı’ndan onu çok iyi tanıyor. Bennet, Jackson, Thompson gibi hayal kırıklığı da olabilir, Udoh gibi amortiye razıyken, büyük ikramiye de kazandırabilir. Kararı Ennis verecek. Obradoviç’e, onun felsefesine, sistemine teslim olur ve çabuk uygulamaya başlarsa, hem kendi hem Fenerbahçe kazanabilir. Çünkü yeteneği tartışılacak bir isim değil Ennis.

YORUM YAZ