MENÜ

Yenilmeyecek takım değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yeni bir tarih yazmak için rönesansın doğduğu topraklara atım attı Fenerbahçe basketbol takımı. Sezon başında çok eleştirilmişti, bir iki takviye ile Avrupa’da çeyrek finali zorlayabileceği, oysa bu genç takımla şanslarının olmadığı iddia edilmişti. Ben de bu fikri savunanlardandım. Ama Solomon’un önderliğinde, Ömer Onan, Mrsiç ve Mirsad gibi tecrübelilerle, gelişimlerini hızla sürdüren Ömer Aşık, Semih, Oğuz ve Preldziç eklenince, biraz da şansının yardımıyla, hiç beklemediği bir yere geldi Kanarya. Şansı ilk tur grubunda 3 baba takım, gerisinin orta karar ekipler olması, yani yenebileceği takımlar, Top 16’da ise seri başı olarak, safdışı bıraktıkları Lietuvos’un grubuna düşmeleri, çeyrek finalde de Montepaschi’nin karşılarına çıkmaları oldu. Haklarını yememek lazım, özellikle bazı maçlarda müthiş performans sergilediler, karar maçlarını kazanmayı bildiler.
Yine bir karar maçı oynayacak Sarı-Lacivertliler, Siena’da. Rakibi daha önce analiz etmiştik. Yıldızı az, askeri bol, tam bir takım. İyi savunma yapan, top çalan, rakibi bozan, sert ama makina düzeninde oynayan Montepaschi, bunun karşılığını hem kendi liginde, hem de Euroleague’de aldı. Dar bir rotasyonla oynamalarına rağmen, her basketbolcudan maksimum verim almayı biliyor coach Piangiani.
Ama Fenerbahçe, karar maçları diye bahsettiğim günlerde, sert, saldırgan savunma yapan, rakibe göz açtırmayan bir oyun sergiledi. Oyuncularla tek tek konuştum, hepsi kendine güveniyor, Siena’nın özelliklerini çok iyi biliyorlar, yenilmeyecek bir takım olmadığının da farkındalar.
Evet, Siena elenmeyecek bir takım değil. Fenerbahçe bozulmaz, kontrolü kaybetmez, kendi oyun karakterini sahaya yansıtırsa beklenenden kolay bir galibiyet bile gelebilir. Özellikle pota altında ezici bir üstünlük sağlayacağımızı düşünüyorum. Yolun açık olsun Fenerbahçe.

YORUM YAZ