MENÜ

Yeniden başlıyor

Abone Ol Google News

İNG Basketbol Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonu bugün başlıyor. Pandemi döneminde seyircisiz geçen bir yılın ardından yüzde 50 de olsa dolu tribünler önünde yapılacak ilk hava atışı sonrası maraton start alacak.

Haberin Devamı

Anadolu Efes kaldığı yerden

Geçen yılın şampiyonu Anadolu Efes, kadrosunu korudu. Barcelona'ya giden Sertaç Şanlı'nın yerine Petrusev'i alıp transferi bitiren Lacivert-Beyazlılar, yine aynı hedeflerle sezona başlıyor. Güçlü kadro biraz daha tecrübeli ve biraz daha birbirine yakınlaşmış oyuncular, aynı coach ve teknik kadro ile bıraktıkları yerden devam etmeye çalışacaklar.

Fenerbahçe'nin zamana ihtiyacı var

Yaz ortasında Kokoskov'un ayrılması sonucu şok yaşayan ve Djordeviç'i takımın başına getiren Fenerbahçe Beko, yine yüksek bütçesi ve yıldızları ile Anadolu Efes'e en büyük rakip durumunda. Guduriç'in sakatlığı ile sezona girecek olan Sarı-Lacivertliler, İsmet, Metecan, Shayok, Booker, Pollonara ve Henry gibi 6 yeni transfer ve yeni coach ile yola çıkıyor. Fenerbahçe'nin biraz zamana ihtiyacı olacak. Uyum sorununu ne kadar çabuk aşarlarsa sezon başını o kadar az hasarla atlatırlar. Bu iki takımın ardından Pınar Karşıyaka, Ufuk Sarıca yönetiminde yine zirveyi zorlamaya aday... Tofaş, Galatasaray ve Türk Telekom'u da ilk 4 hedefi olan takımlar arasında gösterebiliriz.

Haberin Devamı

Galatasaray yeniden yapılandı

Galatasaray, Ekrem Memnun yönetiminde kadroyu tamamen baştan kurdu. Yeni sponsorlarla daha güçlü bir bütçeye sahip olacaklardır. Türk Telekom da, Euroleague tecrübesine sahip yabancılarla kadroyu takviye etti. Tofaş yıllardır istikrarlı bir şekilde yarışın içinde yer alıyor. Dusan Alimpijeviç'le sözleşme yenileyen Bursaspor da, Frutti Extra gibi güçlü bir sponsorla yukarıda saydığım takımlar arasına girebilir. Bahçeşehir Koleji bu yıl 3. yılını geçiriyor. Transferde doğru hamleler yaptılar. Hazırlık döneminde de aralarında Fenerbahçe'nin de bulunduğu takımları yenip sezona moralli giriyorlar.

Darüşşafaka'da da bütçe düştü

Darüşşafaka'da bu yıl bütçe oldukça düştü. Ama çok profesyonelce yönetilen bir kulüp olan Daçka, doğru planlama ile yine hedeften çok uzaklaşmayacaktır. Diğer takımlar neredeyse benzer bütçelere ve benzer kadro yapısına sahipler.

Beşiktaş'ta genç yıldızlar gitti

Geçen yılın flaş takımı Beşiktaş, Alperen, Şehmuz ve Sadık Emir gibi genç yıldızlarını kaptırdı. Yine yabancıları da genç bir kadro ile yola çıkıyorlar. Ama geçen yılki başarıyı beklemek bu yıl biraz zor olsa gerek. Bekleyip göreceğiz. Dengeli vekeyifli bir lig Gaziantep tecrübesi ile biraz öne çıksa da Büyükçekmece, Aliağa, Afyon, ligin yeni takımları Merkezefendi ve Semt Yalova da kendilerine iyi bir yer edinmeye çalışacak. Net bir şampiyonluk adayı var belki ama ne Play-Off ne de küme düşme için kesin adayın olmadığı bir sezon başlıyor. Bence çok dengeli ve keyifli bir lig olacak. Bütün takımlarla sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyorum.

YORUM YAZ