MENÜ

Unvan korumak daha zor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, yıllardır Türk basketbolunun lokomotifliğini eline almış durumda. Sponsor olmadan elde edilen Euroleague şampiyonluğu, aynı zamanda büyük bir yönetimsel başarı. Dünkü sponsorluk anlaşması da Fenerbahçe’nin Türkiye’ye ve taraftarına daha uzun yıllar büyük heyecan yaşatacağının kanıtı. Unvan korumak, bana göre şampiyon olmaktan daha da zor. Son 15 yılda sadece Maccabi ve Olympiakos üst üste iki kez şampiyon olabilmeyi başarabilmiş.

Doğuş’un desteği ile en azından Fenerbahçe’nin unvanı korumak adına yarışmacı bir takım oluşturacağı kesin. Gerisi Obradoviç ve oyunculara kalacak. Basın toplantısında Başkan Aziz Yıldırım şikayet ettiği konuyu bir kez daha dile getirdi. Devletin, amatör branşlara vereceği desteğin önemine dikkat çekti. Beşiktaş gibi Türkiye’nin üç büyük kulübünden birinin kadın basketbol ve erkek voleybol şubelerini kapatacağı konuşuluyor.

Tabii ki yıllardır kötü yönetilen, doğru bütçe planlamaları yapılmayan amatör şubelerin kapanma aşamasına gelmesinde yöneticilerin de büyük yanlışları var ama devlet desteği de çok önemli. Bir an önce kulüp yönetimleri ile bakanlığın bir araya gelip, çözüm konusunda görüş alışverişinde bulunması gerekiyor. Yoksa her branşın ‘Doğuş’ gibi bir sponsor bulma ihtimali çok az.

YORUM YAZ