MENÜ

TOFAŞ'tan final adımı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tahincioğlu Basketbol Ligi Play-Off yarı final ilk maçında Anadolu Efes'i 28 farkla yenen Tofaş, dün de evinde galibiyete ulaştı, durumu 2-0 yapıp finale kalma yolunda büyük avantaj yakaladı.

Tofaş, Play-Off’ta da normal sezonda bıraktığı yerden devam ediyor. Zorlu ligi Fenerbahçe’nin ardından ikinci sırada bitiren Bursa ekibi, finale kalma yolunda büyük avantaj elde etti.

İlk maçta Anadolu Efes’i sürklase eden Tofaş, dün de oyunun büyük bölümünü domine edip haklı bir galibiyete imza attı. İlk yarıda Henry 8/8 isabet oranı ile 17 sayı atması, Morgan’ın müthiş performansı, bu seride büyük katkı veren Yiğit ve üçüncü çeyrekte yaptıkları savunma ile farkı çift hanelere çıkarmaları, Tofaş’ı galibiyete taşıdı.

Coach Orhun Ene, Tofaş’a çok iyi basketbol oynatıyor. Hem sezon boyunca genç oyunculara fırsat verdiler hem de hedefleri doğrultusunda ilerlediler, hem de göze hoş gelen basketbol oynadılar. Demek ki, plan-proje üretip buna sadık kalındığında hem sonuç alınıp, hem de oyuncu yetiştirilebiliyormuş. Bunun en güzel örneği Tofaş ve Banvit.

Efes için artık çok zor

Efes’te belki de kariyerinin en kötü sezonunu geçiren Birkan, 6’sı üçlükten olmak üzere 22 sayı attı ama bu parlak performansı galibiyete yetmedi. Artık işler Efes için çok zor. Daha önce bu tip geri dönüşler yapmışlardı ama enerjileri düşük ve savunma zaafları var. Tabii ki pes etmeyeceklerdir ama Tofaş son derece kararlı görünüyor.

YORUM YAZ