MENÜ

Tofaş pes etmiyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Morgan ve Barış Ermiş yoktu, takım yorgundu belki ama inanılmaz bir direnç gösterdi Tofaş finalde. Aslında normal sezonda gösterdikleri performansın hakkı da finalde en azından bir iki galibiyet almaktı. Öyle ki tüm yorgunluğa rağmen son 3 dakikada 8 sayıdan zorlaya zorlaya gelip, maçı çevirmeleri takdire değerdi. Hele ki son üç yılın Euroleague finalisti bir takıma karşı bunu yapmaları büyük başarıydı bence. Morgan yoktu ama Owens ve Kadji iki kişilik oynadı neredeyse.

Fener’e karşı da aynı

Çok yüksek skorlu bir maçtı. Maç içinde Fenerbahçe’yi atarak yenemeyeceklerini düşünüyordum. Ne kadar iyi hücum ederlerse etsinler, Sarı-Lacivertliler, zorlanmadan potayı buluyordu. Deplasmanda 88 sayı attılar. Ama buna rağmen 91 sayıyı buldu Tofaş. Sezon içinde iç sahada bu skorlara rahat ulaşıyorlardı ama Fenerbahçe’ye karşı da bu şekilde oynamaları ve kazanmaları ayrı bir övgü konusu. Fenerbahçe, Vesely yokken çok zorlanıyor. İşin enerji, ağır işleri yapma kısmında ona düşen görev büyük.

Gecenin sorusu

Kendi pota altından top çıkarırken geniş pas açıları bulabilirsin. Obradoviç belki de bunu düşündü. 15 saniye kala hücum sırası kendilerindeyken mola alıp topu rakip sahaya taşımayı tercih etmedi. Ama bu karar ona pahalıya mal oldu.

Maçın starı

Tofaş adına bir çok isim sayabiliriz ama işi bitiren Mejia oldu. 37 dakika sahada kaldı yıldız oyuncu. Buna rağmen 3.5 saniye kala üçlüğü atmayı başardı, 7/9 isabet oranı ile 23 sayı ile oynayıp galibiyete imzasını attı.

Maçın olayı

Tofaş’ın tam 37 kere serbest atış çizgisine gitmesiydi. Fenerbahçe Doğuş’tan tam 25 adet fazla serbest atış kullandılar. Beraberliği sağlarken de 6 sayı buradan geldi. Sarı- Lacivertliler’in, özellikle de Ali Muhammed’in kritik anlarda daha dikkatli olması gerekiyordu.

Kısa mesaj

Finalin ilk maçındaki sıradışı atmosferi bir kenara koyarsak, Tofaş yense de, yenilse de bildiği basketbolu oynayacağını gösterdi. Bundan sonra da kazanırlar mı bilemem ama, direnecekleri ve deneyecekleri kesin.

YORUM YAZ