MENÜ

Theodore böyle istedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Theodore, Banvit için çok önemli bir isim. Neredeyse bütün maçı oynuyor. Dün Göksenin, onu olağanüstü savundu. Dakikalar 33’ü gösterdiğinde sadece 5 sayı atabilmiş, çok top kaybı yapmıştı. Ama Banvit’in inatçı bir oyun karakteriği var. Ne olursa olsun, bir şekilde oyunun içinde kalıyorlar. Bunu da savunma yaparak ve mücadele ederek yapıyorlar. Hücumları da disiplinli oynuyorlar. Göksenin yorulup doğal olarak kenara gelince, Theodore’u savunma görevi Diebler’a verildi. Diebler ikinci yarıda 4 üçlük atıp, takımın geri gelmesinde önemli rol oynadı ama Göksenin’in savunmasında canından bezen Theodore, ateş almıştı bir kere. 7 dakikada tam 15 sayı attı Amerikalı oyun kurucu, Banvit’in finale kalmasında yine başrolü oynadı. İnanılmaz bir performans sergiledi yine.

Bütün maçı oynayan Orelik, 5/6 üçlük isabetiyle Banvit’i ayakta tutan isimlerin başında gelirken, 10 sayı ve 9 ribauntluk performans sergileyen Kulig’in de katkısı büyük oldu. Coach Filipovski, elindeki sınırlı kapasiteye sahip oyuncularla sezon başından bu yana büyük iş yapıyor. Çok ön plana çıkmadı ama, ligde 3 Euroleague takımı Efes’i, Darüşşafaka’yı, Galatasaray’ı (2 kez) yenen Filipovski’nin takımı Ankara’da da önce Beşiktaş, sonra bir kez daha Galatasaray’ı devirip finale kalan ilk takım oldu. Genç oyuncular Tolga ve Furkan’a dakikanın yanı sıra sorumluluk veren Bandırma, hem gençleri, hem de maçları kazanmaya devam ediyor... Galatasaray da finali hak edecek mücadeleyi gösterdi. Özellikle 3. çeyrekte 8 sayı geriden gelip 14 sayılık diferansla 6 farkla öne geçip bütün ivmeyi lehlerine çevirmişlerdi. Micov, Sinan, Göksenin, Tyus ve Diebler harika oynuyordu ama devamını getiremediler. Ama aşırı efor sarfeden Göksenin’in doğal olarak yorulmasının ardından, onun görevini yerine getirecek ikinci oyuncuyu bulamamaları, İstanbul’a dönmelerine neden oldu.

Efes çok konsantre

İkinci maçta, Efes kaçtı, Karşıyaka kovaladı ama nefesi yetmedi. Anadolu Efes, Ankara’ya en konsantre gelen takımlaran biri. Fenerbahçe’den sonra, karşılarında çok dirençli bir Karşıyaka buldular ama yetenekli oyuncularının kritik anları iyi oynaması ile sonuca gittiler. Doğuş, ilk beşe monte olduktan sonra Efes’in savunması bir gömlek yukarı çıktı. Dün de, Karşıyaka’yı tam 16 top kaybına zorladılar. 10 top çaldılar. Zaten, galibiyeti getiren kırılma anı da Karşıyaka’nın son dakikalarda 10 sayıdan gelip farkı 1’e indirip fazlazıyla umutlandığı an oldu. Thomas 24 saniye dolarken kiritik bir üçlük atarken, devamında Brown’un Green’den çaldığı top sonrası attığı smaç, finale Efes’e getirdi.

Kaf Kaf da yarı finale yakışır bir mücadele ortaya koydu. Biraz kadro derinlikleri olsa, şu anki konumlarından daha iyi konuma gelirler.

YORUM YAZ