MENÜ

Tel Aviv'de bizi ne bekliyor?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

6 Euroleague Şampiyonluğu bulunan Maccabi Tel Aviv, Final-Four’ların da gediklisi... İnanılmaz bir basketbol kültürü, geleneği olan Maccabi, son 15 yılda Avrupa’nın en başarılı takımlarından... Son şampiyon karşısında Fenerbahçe Ülker, Play-Off’ta 2-0 önde ve seri Tel Aviv’e taşınıyor. Peki Tel Aviv’de, Fenerbahçe’yi nasıl bir atmosfer bekliyor...

Her maç kapalı gişe

Maccabi Tel Aviv, yıllardır bütün maçlarını kapalı gişe oynayan tek kulüp. Bu yıl da her maç sonrası açıklanan seyirci miktarı aynı: 11 bin 60... Yani eski adıyla Nokia, yeni adıyla Menora Mivtachim Arena’da bir tane bile boş koltuk yok. Ateşli, basketbolu bilen, takımlarına müthiş destek veren bir taraftara sahipler. Takım da sahasında daha agresif, daha saldırgan, daha hızlı bir basketbol oynuyor, bambaşka bir karaktere bürünüyor.

Agresif değiller

Maccabi taraftarı salonda büyük bir coşku yaratırken, bir o kadar da Fair-Play kurallarına uygun hareket ediyor. Oyuna, sahaya müdahele etmiyorlar, agresif ve aşırı hareketlerde bulunmuyorlar. Çılgın ve ateşliler ama tehdit oluşturmuyorlar.

6 bin bilet rezervasyonu

Maccabi Tel Aviv Kulübü’nün Euroleague yönetimi ile arası her zaman iyi oldu. Bunda en büyük etki tabii ki taraftarı ve ekonomik gücü. Maccabi Final-Four’a kaldığı zaman, ULEB’in bilet satma gibi bir derdi olmuyor. Bu yıl da, daha şimdiden 6 bin bilet rezervasyonu yaptılar. Katıldıkları bütün Final-Four’da hep seyirci avantajına sahip takım oldular.

ULEB’le araları çok iyi

Euroleague yönetimi yakın zamanda ‘kapalı bir lig’ oluşturmayı düşünüyor. Yani maçlar aynı VTB Ligi’nde olduğu gibi hafta içi ve haftasonu oynanacak, katılımcı takımlar sezon boyunca kendi liglerini oynamayacaklar, doğrudan Play-Off’lara katılacaklar. Bu durum Euroleague’in gelirlerini artıracak ama lokal liglerin değerini düşürecek. Kendi liginde rakipsiz olan Maccabi, bu öneriye en sıcak bakan kulüp. Gişe ve yayın gelirleri bu şekilde çok fazla artacak. Euroleague’e bu kadar yakın oldukları için de yıllardır hiç hakem hatalarından canları yanmıyor...

YORUM YAZ