MENÜ

Takım olursak başarırız

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıldızımız yok ama 12 tane kaliteli, Euroleague ve NBA tecrübesine sahip oyuncumuz var. Bu tip kadroların avantajı, takım olabilirlerse, beklenenin üstüne çıkabilir. Yapacağımız tek şey, üstün olan savunmamızı ortaya koyup, rakiplere de 70'li sayıları göstermemek. Hücumda da hızlı ve basit sayı bulabilmek

A Milli Basketbol Takımımız, yeni bir macera için bugün yolculuğa çıkıyor. 2006'da NBA yıldızları olmadan 6., 2010'da ise evimizde Dünya ikincisi olmuştuk. Aradaki Avrupa Şampiyonaları'nda ise hep madalya hedefi ile gidip, boynumuz bükük ülkemize dönmüştük. Dünya Kupaları'nı daha iyi oynadığımız bir gerçek. Bunda tabii ki, Orta Amerika, Afrika ve Asya takımlarının, Avrupa basketboluna karşı yumuşak kalmalarının payı da var. Kazandıkça moral bulan, moral buldukça daha iyi oynayan bir ülkeyiz. Grupta Yeni Zelanda, Dominik Cumhuriyeti, Ukrayna ve Finlandiya gibi dişimize göre takımların bulunması başlangıç için avantaj. Çünkü ne kadar iyi başlarsak o kadar yol kat ediyoruz.

Şu an için değişiklik yok!

Kadro yapımıza baktığımızda çok umutlanmıyoruz. Ama bu tip takımların ortaya değişik enerjiler çıkarabildiğini de gözardı etmememiz gerekiyor. Hazırlık döneminde yine en kötü yanımız hücum. Ataman döneminde de (şu an için) Tanjeviç ve Orhun Ene'nin takımlarına göre değişen birşey olmadı. Statik, durağan, topu elinde çok tutan, set hücumunu düşük tempo ile oynayan, çok az fast-break bulabilen, doğal olarak da 70'leri göremeyen bir takım durumundayız.

Bir iki topla maç alabiliriz

Ne kadar iyi savunma yaparsak yapalım, ne kadar mücadele edersek edelim, bu şekilde hücum edersek kazanırsak bile bile bir iki topla maç alabiliriz gibi görünüyor. Kendi pozisyonunu yaratabilen, her maç 15-20 civarı atabilecek bir skorerimiz yok. Emir Preldziç dışında oyunu yönlendirebilecek saha görüşü olan ikinci bir isim yok. 12 oyuncumuz da biraz 'tornadan' çıkmış gibi aynı ayarda. Ama bu tip kadroların avantajı, takım olabilirlerse, iyiyi, kötüyü, topu, sorumluluğu, hatayı, süreyi paylaşıp, mücadele edip beklenin üstüne çıkabilme potansiyellerinin olmasıdır. Baktığımız zaman yıldızımız yok ama 12 tane kaliteli, Euroleague ve NBA tecrübesine sahip oyuncumuz var.

Yeni Zelanda karşılaşması önemli

Yapacağımız tek şey, savunmada ortaya müthiş bir enerji koyup rakiplere de 70'li sayıları göstermemek, mümkün olduğu kadar çok hızlı ve basit sayı bulabilmek. Bu 12 kişinin içinde günlük performans sergileyecek isimlerin çıkacağını da umut ediyoruz. O 15-20 sayılık performansları aynı oyunculardan değil, her maç ayrı isimlerden bulabiliriz. Çok umutlu değiliz belki ama karamsar da değiliz. Başlangıçlar her zaman önemli. Grubun yanı sıra, çaprazımızda da yenebileceğimiz takımlar bulunuyor. Güzel bir Yeni Zelanda galibiyeti, bizi beklentilerin üzerine çıkarabilir.

YORUM YAZ