MENÜ

Sürprizler sürüyor

Abone Ol Google News

Play-Off’ta deplasman takımı kazanma serisi dün de devam etti. Baskonia ve Zalgiris’ten sonra Barcelona da saha avantajını kaptı.

Haberin Devamı

İlk maça benzer bir oyun seyrettik aslında. Ama Efes savunması, özellikle ilk üç çeyrek ilk maçta yemediği sayıları yedi. Tomiç birebirde pota altında çok sayı atarken, 10 üçlükten 30 sayı ürettiler.

Hanga’nın ekstra performansı, aldıkları 8 hücum ribaundu bu kadar yakın geçen maçta farkı yaratan faktörlerdi. Anadolu Efes, bu kez geriden gelen taraftı. İki kez çift hanelere yakın farkı kapayıp öne de geçtiler. Özellikle ikinci yarının başında Larkin’in üst üste iki top atıp kaptığı turnikeler sonrası 7 farka da ulaştılar. Tribünler coşmuş, takım ivmeyi yakalamıştı. Ama burası Play-Off... Barcelona da son derece tecrübeli bir takım. Burada panik yapmayıp, sakin kaldılar. Kenardan gelen Smits bile üçlük attı.

Efes, sezon içinde de çoğu maçta bazen durdu. 4. periyodun başı da böyleydi. Sahada üç oyun kurucu olmasına rağmen 5 dakika sıfır pas yaptılar, birebirle sayı bulmaya çalıştılar. Bulamadılar da. Sadece serbest atış çizgisinden üretebildiler. Barça yine 7 farkı yakaladı. Ataman, Doğuş ve Anderson’u alıp savunma beşine dönünce işin rengi yine değişti. Miçiç’le maç bize gelmişti. 8-0’la 72- 71 öne geçti Efes ama sonunu getiremedi.

Haberin Devamı

İlk gün de 34’te 12 gibi çok kötü bir üçlük yüzdesiyle oynamalarına rağmen kazanmışlardı. Dün de 27’de 9 attılar. Yüzde 33. Oysa normal sezonda yüzde 42 ile ligin en iyi ikinci üçlük atan takımı onlardı.

Play-Off stresi mi diyelim, şanssızlık mı, yoksa beceriksizlik mi?

Şu ana kadar oynanan üç seride de durum 1-1. Efes’in kesinlikle moralini bozmayıp ayakta kalması gerekiyor. Görüldü ki Barcelona da iyi oyunculardan kurulu olmasına rağmen, iyi bir basketbol oynamıyor. Anadolu Efes’i bu seride hala şanslı görüyorum. Motum da iyileşir, bütün maçı oynayan Moerman’ın yükünü biraz hafifletirse, Efes Fransız oyuncudan daha fazla verim alabilir.

YORUM YAZ