MENÜ

Sözünde duranların takımı Fenerbahçe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıllarca bu günü bekledik. Geçen yıl ilk kez final oynama gururunu yaşamıştık, bu kez şampiyon olduk...

Tarifi imkansız bir duygu... Aslında geçen sezon da sonuna kadar hak etmişlerdi bu şampiyonluğu. Biraz şanssızlık, bolca hakem hatası, bir sene ertelemek zorunda kalınan bir sevinç. O maçın ardından Fenerbahçeli basketbolcuların hepsinin ağzından ‘Seneye İstanbul’da şampiyon oluruz’ sözleri dökülüyordu. Onlar bir takımdı. Birbirini destekleyen, yardımına koşan, arkadaşının attığı sayıyla gururlanan, öne çıkanları destekleyen, arkada kalınca gönül koymayan.

Söz verdiği için bir dakika bile beklemeden saçını kestiren, Amerikalı olmasına rağmen Türk bayrağı ile seremoniye çıkan, Fenerbahçe için herşeyini ortaya koyan, yine Amerikalı olmasına rağmen daha çok bizden, ‘Mustafa Kemal’in Asker’i olan, geçen yıl verdiği sözün arkasında duranların takımı vardı sahada.

Sonuna kadar hak ettiler

Obra’nın askerleri, Play-Off’ta, Final- Four’da eze eze yendi tüm rakiplerini. Mükemmel basketbol oynadılar. Diğer takımlarla arasında oyun olarak büyük fark vardı. Çalıştırdığı bütün takımları Euroleague şampiyonu yapan Obradoviç de sözünde durdu. Harika bir takım yarattı. Taraftar da bu takımı çok sevdi. İnandı, güvendi, Obra ve bütün oyuncuları kalbine aldı. ‘Dünyanın en güzel’ takımı dediler bu takıma. Haksız da değildiler.

Onların da bu şampiyonlukta büyük payı. Sezon başından bu yana centilmence, kararlılıkla, büyük bir tutkuyla desteklediler. Maç bitimi Obra’nın, yönetimin, taraftarın sevinci görülmeye değerdi. Sonuna kadar hak etmişlerdi bu sevinci.

Hesapları alt üst ettiler

Başkan Aziz Yıldırım, yönetim, Obradoviç ve oyunculara ne kadar teşekkür etsek az bize bu gururu yaşattıkları için. Rakip Olympiakos’tu. Asla can vermiyorlardı. Dün de Fenerbahçe karşısında ayakta kalmaya çalıştılar, çalıştılar ama olmadı. Öyle bir güç vardı ki karşılarında ne yapsalar kâr etmeyecekti.

Udoh ve Vesely’ye önlem almak için Kaliniç’i riske ettiler. Final-Four’un yıldızlarından olar Sırp forvet, 4/4 şut atarak başladı, bütün hesaplarını alt üst etti Sfairopoulos’un...

‘Çanakkale geçilmez’ dediler

Udoh yine ‘Çanakkale geçilmez’ dedi. 5 blok yaptı, tribünleri çıldırttı MVP ödülünü de hakkıyla aldı. Bodganoviç de MVP gibi oynadı. Datome, ikinci yarı Olympiakos’u yıkan isimlerin başından geldi. Eski Olympiakos’lular, Sloukas ve Antiç, eski takım arkadaşlarını fazlasıyla üzdü. Ve özlenen şampiyonluk geldi. Artık buralarda olmaya, bu heyecanları yaşamaya alışmak istiyoruz. Darısı nice şampiyonluklara....

YORUM YAZ