MENÜ

Son sözü Efes söyledi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk basketbolunun en önemli coachlarından iki tanesi sezona işsiz başlamıştı. Yıllarca Efes’te beraber çalışan, ardından sırasıyla Galatasaray ve Anadolu Efes’i dönüşümlü çalıştıran Ergin Ataman ve Oktay Mahmuti, bir kez daha karşı karşıya gelmişti. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki derbi, Sarı-Kırmızılı ekip açısından biraz daha önem taşıyordu. Çok kötü bir yarım sezon geçiren, içi boşalmış, ruhu olmayan bir takım görüntüsündeki Galatasaray, Mahmudi yönetiminde ilk maçına çıkıyordu. Böyle bir takımı hemen ayağa kaldırmak zor, belki de imkansız ama Mahmudi, kısa zamanda birşeyler değiştirmeye çalıştı. Tahmin ettiğimiz gibi Hopson ve Renfroe gibi oyuncuların onun sisteminde yeri olmayacağı dün anlaşıldı.

Pes etmedi

Ataman, Euroleague’de geçen haftanın MVP’si Dragiç’i keserken, Douglas’a ilk beşte yer verdi. Maça enerjik başlayan Sarı-Kırmızılılar, kaptığı toplarla hızlı hücumlar buldu, geri koşamayan Efes karşısında periyodu 20-18 önde bitirdi. Efes, Motum-Brown ikilisi ile iki dört numaraya dönünce 10-0’lık seriyle devrede 40-37 öne geçti. İlk yarı 0/8 üçlük atan Efes, ikinci yarıya Birkan ve Simon’un üçlükleriyle başlayınca 15-0’lık farka ulaştı. Ama Galatasaray, geçmişin aksine pes etmeyen bir karakter ortaya koydu.

Dunston’ı tutamadılar

Taylor, Mehmet, Hardy ile oyuna tutundu, sürekli geri gelmeyi denedi. Bunu başardı da. 4. periyodun ortasında skor 61- 60 oldu Hendrix’in yokluğunda pota altı savunmasında büyük zaaf yaşayan Cim Bom, Dunston’ı durduramadı, oyunun genelinde daha iyi oynayan ve hak eden Anadolu Efes, salondan galip ayrıldı.

YORUM YAZ