MENÜ

Son sözü Banvit söyledi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki takımın da birbirini kontrol ettiği, fazlasıyla önlem aldığı, çok zevkli olmayan ama çekişmeli bir maç izledik. Banvit, Beşiktaş’a bu yıl belki de en kötü hücum performansını sergiletti. Kendi de ilk 3 periyot yüzde 30’larda şut atmasına rağmen, oyunda kalmanın meyvesini son çeyrekte topladı. Akıllı oynadılar, Beşiktaş’ın en önemli hücum opsiyonu Stimaç’a giden pas yollarını kapadılar. İki takım da birbirini dışarı itti, son çeyrekte Chapel, Tolga, Orelik ve Theodore ile üçlükleri sokan Bandırma ekibi, sonuca gitmeyi başardı.

Siyah-Beyazlılar, Stimaç’ı kullanamasa da, Roll ve Clark’la skoru hep önde götürdü. Ama oyunu koparacak farka bir türlü ulaşamadı. Match-up alan savunması uzun süre başarılı oldu. Theodore’u, Kenan’la etkisiz hale getirmeyi planlamışlardı, nispeten de başarılı oldular. Ama Banvit’i oyundan düşüremeyince, kendileri düştü. 3. periyodun sonlarına doğru, skor 48-42 Siyah-Beyazlı ekibin lehineydi, 5 dakikada 13-2’lik seriyle Banvit 57-50 öne geçti, bir daha da rakibine yakalanmadı.

Sürpriz sayılmaz

Bandırma ekibi de kusursuza yakın savunma yaptı. Önce Beşiktaş’ı durdurdu, sonunda da ölümcül darbeyi vurdu. İlk üç çeyrek 4 sayıda kalan Orelik, son bölümde 8 sayıyla sahanın yıldızı Theodore’a fazlasıyla yardımcı olurken, genç Tolga Geçim de sahanın her iki yönünde de takıma büyük katkı verdi.
İlk üç maç sonunda Fenerbahçe’den sonra, Beşiktaş da İstanbul’a dönüyor. Ama bu kupanın bir tane favorisi yok. Kim kazanırsa kazansın, bence sürpriz sayılmayacak.

YORUM YAZ