MENÜ

Son anda Efes

Abone Ol Google News

Basketbol Süper Ligi’nde istikrarlı sonuçlar alamayan ama iki Euroleague takımı Darüşşafaka Tekfen ve Fenerbahçe Beko’yu deviren Galatasaray Doğa Sigorta, bir üçüncü zaferini kazanmaya çok yaklaşmıştı, Anadolu Efes’in son çeyrekteki 32 sayılık müthiş performansı, buna izin vermedi.

Haberin Devamı

Aslan 11 sayı öndeydi

Galatasaray, Webster’dan yoksun oynamasına rağmen ilk üç çeyrek oyunu çok iyi kontrol etti. İyi savunan, fazlasıyla mücadele eden, hücumda, hem içeriyi, hem dışarıyı kullanan, kaçırdığı şutların hücum ribauntlarını alarak ekmeğini de taştan çıkaran Cim Bom, son 11 dakikaya da 13 farkla (67-54) önde girdi.

Buğrahan’dan önemli katkı

İvme, Auguste’un saçma bir top kaybı sonrası Miçiç’e yapılan sportmenlik dışı faulle Efes’e döndü. 4. periyoda sadece 7 sayı geride giren Lacivert-Beyazlılar, bu bölümde adeta çıldırdı. Beaubois ve Moermann ile tam 6 üçlük isabet üzerinden 18 sayı, toplamda da 32 sayı bulan Efes, gitti gözüyle bakılan derbiyi 10 farkla kazanmayı bildi.

Kenardan gelen Buğrahan da, 7 kritik sayıyla takımının geri dönüşünde pay sahibi oldu. Sadece Galatasaray’ın değil, ligin de en kötü performans gösteren oyuncularından olan Klobucar, Webster’ın yokluğunda yine hiç faydalı olamadı. Can da baskı altında oyun kurmakta zorlanınca, Sarı-Kırmızılılar kazanabilecekleri, iyi mücadele ettikleri maçta point-guard pozisyonundan hiç katkı alamadığı için salondan yenik ayrılmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ