MENÜ

Son anda Aslan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tofaş-Galatasaray Odeaank mücadelesi, ‘Bilyoner.com haftanın’ maçı seçilmişti. Adına da yakışır bir maç oldu Bursa’da. Tribünler tamamen dolu, son derece çekişmeli bir maç, kısacası muhteşem bir basketbol atmosferi vardı. CSKA karşısında potasında 109 sayı gören Galatasaray’ın savunması fazlasıyla eleştirilmişti. Coach Ergin Ataman, geçen hafta oynayan Pleiss ve Diebler’ı tribüne yollayıp, Schilb ve Thompson’u sahaya sürmüştü. Savunma profesörü Göksenin de ilk beşteydi. Nitekim müdafaya çok fazla konsantre göründüler. Göksenin oyun kurucuya baskı yaparken, Tyus pota altını rakiplere karartıyordu. Hücuma yön verecek çok fazla oyuncusu bulunmayan Tofaş da skor bulmakta fazlasıyla zorlandı.

Sinan yine iş başındaydı...

Galatasaray’ın hücumda bir sorunu yok. Müthiş bir potansiyele sahipler. Daye maça, 2/2 üç, 3/3 de iki sayı isabet oranı ile başlayıp hiç kaçırmadan 12 sayı atarken, Cim Bom 12. dakikayı 30-12 önde geçti. Yine Sinan, direksiyondaydı. Russ Smith’in oyuna girmesiyle, savunma ve hücum dengesi bozulan Galatasaray karşısında Micic ve Mejia’yı devreye sokmayı başaran Bursa ekibi 8-0’lık seriyle rakibine 5 sayı kadar (38-43) yaklaşsa da, Sinan’ın üçlüğü ile devre 38-46 sona erdi.

Mejia’nın üçlükleri yetmedi

Galatasaray, ikinci yarıda Sinan, Daye ve Göksenin’in üçlükleri ile yakaladığı 17-2’lik seriyle 25. dakikada farkı 21 sayıya kadar çıkardı: 63-42. Herkes maçın bittiğini düşünüyordu ama Orhun Ene’nin Tofaş’ı kapasitesi belki sınırlı ama son derece organize, disiplinli ve inatçı bir takım. O az sayıdaki yaratıcı oyuncular Micic ve Mejia, oyuna ağırlığını koyarken, Caner kritik üçlüklerle skora katkı yaptı. Savunmada da inanılmaz bir direnç gösterdiler. Önce 13-2’lik seriyle oyuna ortak oldular, ardından yavaş yavaş farkı kapadılar. Bitime 50 saniye kala Mejia 2 üçlük atıp skoru 80-80 yaparken, Galatasaray savunması neden faul yapmadı anlaşılır gibi değil. Ama denen maçta son sözü söylemek sahanın yıldızı Daye’nin hakkıydı. O da, son şutu sokarken, takımını da ipten aldı.

YORUM YAZ