MENÜ

Sıkıysa yakala!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Play-Off’ta şu ana kadar oynadığı 9 maçı da kazanan, Maccabi, Real Madrid ve Panathinaikos’u süpüren Fenerbahçe’nin yeni rakibi Baskonia. Geçen yılın aksine bu kez saha avantajı da Kanarya’da... Bu zamanları çok seven Obradoviç ve takımı, turun yine büyük favorisi...

Baskonia, Fenerbahçe Doğuş’un bu yılki Play-Off rakibi. Şampiyonluğu yok belki ama, 2001 yılından itibaren tam 6 Final-Four’u, 2 de finali var. Geleneği, geçmişi, tecrübesi Fenerbahçe’ye oranla daha fazla belki, tıpkı Fenerbahçe’ye Play- Off’larda 3’er 0 kaybeden Maccabi, Real Madrid ve Panathinaikos gibi...

Baskonia, bu üç takıma göre daha kolay bir eşleşme gibi görünse de, maçlar oynanmadan kazanılmıyor.

Diğer kulüplere göre değişik bir yapısı var Baskonia’nın... İstatistik ekibi müthiş. Dünya’nın her yerinden, özellikle de Güney Amerika’dan adı sanı duyulmamış oyuncuları alıp, bir yılda yıldız seviyesine ulaştırabiliyor.

Yıldız fabrikası

Son 5 yılda, Fabian Causeur, Adam Hanga, Nemanja Bjelica, Mike James, Darius Adams, Kim Tillie, Johannes Voigtmann gibi isimleri parlatıp Avupa basketboluna hediye ettiler. Bu yıl da Vincent Poirier, Baskonia mutfağından geçti. Bu yıl da, 2 sezon önce Fransa 2. Ligi’nde oynayan Vincent Poirier sunumunu gerçekleştirdiler.

Sezona 4’te 0’la başlayınca efsane oyuncu, tecrübesiz coach Pablo Prigioni’nin yerine Pedro Martinez gelince, takımın çehresi de değişti.

Her zaman olduğu gibi kadroyu tamamen yenilemişlerdi. Zamanla, kendilerine has basketbolu oynamaya başladılar, son 7 maçın 6’sını da kazanarak Play-Off’a 7. sıradan girdiler.

Granger, Beaubois, Huertas, Vildoza gibi 4 kaliteli oyun kurucu, Timma, Jenning gibi keskin şutörleri, Voigtmann ve Poirier gibi uzun, çabuk ve şutu olan 5 numaralarının yanı sıra Shengelia gibi süperstar olma yolunda hızla ilerleyen 4 numaraları var.

Deplasmanda zayıflar

Potansiyelli, ligin en iyi hücum eden 3. takımı konumundalar. Takım istatistikleri Fenerbahçe ile birbirine çok yakın. Savunmaları hariç.

Bir de 15 deplasmanda sadece 6 kez kazanabildiler. İspanya dışında ise sadece 3 galibiyetleri var. Efes, Kızıl Yıldız ve Zalgiris’e karşı.

Fenerbahçe Doğuş, Baskonia’yı bu yıl iki kez mağlup etti.

Tabii ki Play-Off havası farklı olur. Ama Play-Off, Obradoviç ve Fenerbahçe’nin işi. 3 yıldır böyle oluyor, rakip kim olursa olsun, ‘süpürülmekten’ kurtulamıyor.

Bu yıl da aynı senaryo gerçekleşir mi bilemem ama Obradoviç’in başında olduğu bir takımı, 10 gün içinde 3 kez yenmek, değil Baskonia, CSKA Moskova için bile çok ama çok zor.

YORUM YAZ