MENÜ

Savunma yapmazsan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünkü yenilginin açıklaması, Fenerbahçe’nin savunmaya yeteri kadar konsantre olmaması, Obradoviç’in olası ayrılığı sonrası Fenerbahçe Doğuş’un ilk coach tercihi olan Jasikevicius’un maça çok daha iyi hazırlanmasıydı. Hayatımda bir maçta 2 top kaybeden bir takım hatırlamıyorum. Ve bir maçta 2 top kaybı yapan bir takım o maçta mağlup oldu.

Basketbol mucizesi belki ama düne kadar ortalama 60’lı sayıları potasında gören Sarı- Lacivertliler, 90 sayı yiyip, harika hücum ettiği gecede mağlup oldu. Fenerbahçe 2, Zalgiris 14 top kaybetti. Fenerbahçe, rakibinden tam 15 kez fazla hücum etti. Zalgiris’ten 15 fazla topu potaya atıyorsun ama yeniliyorsun. Vurdumduymazlık, ‘nasıl olsa kazanırım’ havası, savunmadaki gevşeklik. Tamam; Jasikevicius vasat oyunculara sahip olmasına rağmen Fenerbahçe’nin zaaflarını çok iyi belirlemiş, ona göre harika hücum stratejisi belirlemiş ama sonuçta Zalgiris, deplasmanda 90 sayı atacak bir takım değil.

Yenilginin baş nedenleri bunlar değil

Fenerbahçe’nin aklı son 5 dakika yerine geldi ama Sloukas’ın tecrübesine yakışmayan hücum tercihi, Wanamaker’a çalınan yanlış faul belirleyici oldu belki ama, dünkü mağlubiyetin nedeni değildi. Maç oraya gelirse, bir hatanın arkasına sığınılmaz. Wanamaker, iki kere Pangos’u kaçırdı ve iki üçlük yedi Fenerbahçe o hatadan önce. Oyun çok daha erken kopabilirdi ama olmadı. Sonuçta, evde böyle bir takıma karşı alınan yenilgi, hesapta olmayan bir kayıp ama telafi edilemeyecek de değil.

YORUM YAZ