MENÜ

Savunma savaşı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’de CSKA Moskova- Real Madrid maçıyla beraber en önemli mücadelerinden biri oynanacak Atina’da... Geçen yıl finalde karşılaşan Olympiakos ile Fenerbahçe Doğuş, bu kez Dostluk ve Barış Spor Salonu’nun parkelerinde kozlarını paylaşacak. İstanbul’da çok çekişmeli geçen bir maçtan sonra Olympiakos, uzatmada galip gelirken Fenerbahçe hem rövanşı almak, hem de rakibiyle puan farkını açmaya çalışacak.

En az sayı yiyenler

İki takımın en önemli özelliği yaptıkları savunma. Fenerbahçe Doğuş en az sayı yiyen birinci, Olympiakos ise ikinci takım. Hal böyle olunca, çok çekişmeli ve sert bir maçın bizi beklediğini tahmin etmek zor olmaz.

Atina’da 1 kez kaybetti

Olympiakos, sezona 4’de 4’le başlarken sonra düşüşe geçti. Özellikle dış sahada ağır yenilgiler alıyor. Son iki maçı da kaybettiler. Ama Atina’da sadece ezeli rakipleri Panathinaikos’a mağlup oldular. Real Madrid ve CSKA Moskova gibi iki favoriyi yenmeyi başaran Olympiakos evinde 9’da 8 yaptı.

9 maçta 6 galibiyet

Ligde son 5 maçını kazanan Fenerbahçe içinse deplasmanlar sorun olmuyor. Şu ana kadar 9 dış saha maçı oynayan Kanarya, bunların 6’sından galibiyetle döndü. Malaga ve Panathinaikos’a ise son saniyede kaybettiği gözönüne alındığında, Atina’daki zor atmosfer Fenerbahçe için çok fazla sorun yaratmayacak.

Guardların kapışması

Olympiakos, İstanbul’da kazanırken Spanoulis sakattı ama Strelnieks-Thompson guard ikilisi tam 37 sayı atıp canımızı fazlasıyla yakmıştı. Fenerbahçe ise oyun kurucularından çok az katkı almıştı. İlk 10 maçı kaçıran Spanoulis iyileşti ve direksiyona geçti. Olympiakos sistem olarak kısaların performansına dayalı bir takım. Bu nedenle son haftaların formda ismi Wanamaker’ın yanı sıra eski takımına karşı hep kötü oynayan Sloukas’a, Dixon’a hatta Sinan’a çok iş düşecek.

YORUM YAZ