MENÜ

Şans bizden yana olsun!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türkiye, Avrupa Şampiyonası çeyrek final yolunda, bugün en büyük favori İspanya engelini aşmaya çalışacak. Ancak işimiz zor. Geçiş döneminde ve eksikleri bulunan Ay-Yıldızlılar ilk turda mücadele ederek bir yere gelebildi ama bu seviyelerde daha fazlası gerekiyor...

Avrupa Şampiyonası’nda ikinci turda en büyük favori İspanya ile karşı karşıyayız. Geçiş dönemindeki ve eksikleri bulunan bu kadro ilk turda çok iyi mücadele etti, bazı maçları kazanacak noktaya getirdi ama sadece iki galibiyet alabildi. Mücadele ederek, koşarak bir yere kadar gelebiliyosunuz, ama bu seviyelerde fazlası gerekiyor. O kapasitede de bizde maalesef yeterli seviyede değil.

Pres ve ikili sıkıştırma
Ana stratejimiz, pres yaparak, ikilisi sıkıştırmalar yaparak, pas yollarını kapayarak, yani rakibi bozarak oynamak. Çünkü top bize geldiği zaman pota altında Semih’ten, kısa oyuncularda da Cedi’den başka yaratıcı, hem kendine, hem arkadaşlarına pozisyon hazırlayan yok.

Daha iyi hücum eden bir rakip

Letonya, tam bir hücum takımıydı. Çok iyi pas yapıyordu, bizim bu stratejimiz hiç işe yaramadı. Şimdi benzer hatta bu işi daha iyi yapan bir takıma karşı oynayacağız. Rodriguez ve Rubio gibi oyun kurucuların yanı sıra uzunları Marc ve Pau Gasol kardeşler de çok iyi pasör. Pau 3, Marc da 2 asist ortalaması ile oynuyor. Onlara gelecek ikili sıkıştırmalarda boş oyuncuyu çok rahat bulacak yeteneğe sahipler. Yapacağımız presi de Letonya gibi kolay geçebilirler. Burada Ufuk Sarıca’nın daha farklı bir strateji izlemesi, İspanya’yı şaşırtabilecek hamleler geliştirmesi gerekecek.

Stresli taraf biz olmayacağız

Bu da kolay olmayacak. Biz yine enerjimizi ortaya koyacağız. Önceki gün dinlenmek için idman bile yapmayan tek takım olduk. Taraftar desteği arkamızda olacak. Mücadele edip, bir top için kendimizi yerlere atacağız. Sonuçta tek maçlı bir eleminasyon sistemi. Günlük performanslar önemli. Turnuvalar sürprizlere açık. İspanya’nın ‘nasıl olsa yeneriz’ havasında maça çıkıp rahat davranmasını, konsantre olamamasını da bekleyeceğiz. Favori değiliz bu yüzden stresli taraf da biz olmayacağız. Böyle bir takıma karşı kazanmak tabii ki çok zor ama bu takımın kazanmak için herşeyi deneyeceğini, denemekten de vazgeçmeyeceğini biliyoruz. Şans onların yanında olsun.

YORUM YAZ