MENÜ

Şampiyonluk kadar değeri var

Abone Ol Google News

Anadolu Efes için rüya gibi geçen bir sezon finalle taçlandı ki şampiyonluk gerçekten bu takıma çok yakışırdı. Ama şanssızlık, karşılarında bu sezonun en iyi hücum performansını sergileyen CSKA Moskova olmasıydı. Real Madrid maçında 14 sayı geriden gelen CSKA, maça 8/10 üçlükle başladı, 14/22 ile bitirdi. Bu inanılmaz üçlük performansı, Rus ekibine şampiyonluğu getirdi.

Haberin Devamı

Efes her seferinde geriden gelmek zorunda kaldı. Bir kaç kere çift haneli farkları eritti ama CSKA her seferinde ya Higgins, ya De Colo ya Clayburn ya da Rodriguez ile yanıt verdi. Efes denemekten vazgeçmedi.

Turnuvanın bana göre MVP’si (ama hep kazanana veriyorlar) Shane Larkin, şampiyonluğu ne kadar istediğini gösterdi ama çabası yetmedi. Maçın başında Anderson, sonra Simon ona destek çıktı ama olmadı.

Moerman yokları oynadı

Sezonda Efes’in en iyi oyuncusu Moerman, Vitoria’da yokları oynadı. 9’da 2 üçlük attı. Biraz yüzdeli soksa, maç çok farklı yerlere gidebilirdi. Keza Beaubois, Pleiss ve Motum...

Sonuçta bir finali daha kazanamadık... Hevesimiz kursağımızda kaldı. Geçen sezonu sonuncu bitirip, tam 9 yeni oyuncu ile yola çıkan Anadolu Efes, çok ama çok büyük iş başardı. Coach Ergin Ataman’ın müzesinde 3 farklı Avrupa Kupası vardı, bir tek Euroleague eksikti. Onu da almaya çok yaklaştı ama karşısında hem çok güçlü, hem de çok iyi oynayan bir CSKA vardı.

Haberin Devamı

Bize hiç yakışmadı

İki Türk takımı ile çıktığımız yolda, iki Final- Four, bir de final gördük. Başarılı olduğumuz ortada. Ama kupa kadar güzeli de olmuyor. Hele 19 Mayıs gibi anlamlı günde, ulus olarak çifte bayram yaşayabilirdik. Artık önümüzdeki sezonlara bakacağız.

Efes gelecek sene kontratı biten oyuncuları tutabilir, bir iki değişiklik yapabilirse, aynı başarı tekrarlanabilir.

Fenerbahçe taraftarı Anadolu Efes’i alkışladı, çoğu takıma destek verdi ama Ergin Ataman nefreti burada da hortladı. Ataman’a edilen küfürlerden sonra Ergin Ataman, onlara karşılık verdi, iki takım taraftarı birbirine girdi.

Bu görüntüler bize hiç yakışmadı...

YORUM YAZ