MENÜ

Roller değişti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk maça benzer şeyler vardı sahada ama bu kez roller değişmişti. Akatlar’da Telekom öne fırlamış, ardından Beşiktaş ikinci yarıda 20 sayı atan Shumpert’in performansı ile devirmişti rakibini. Bu kez Beşiktaş 15’e kadar çıkardı farkı, ama ilk yarıda sadece 2 sayısı bulunan El Amin 21 attı, eski takımını da yıkan isim oldu.
İki ekip de kendi silahlarını konuşturmayı, kendi oyununu kabullendirmeye çalıştı oyunun başında. Kartal, yine çember altı hakimiyetini eline geçirmek istiyordu. Çok formda olan Drobnjak, ardından da Niçeviç ile İstanbul’da olduğu gibi kolay sayılar buldular. Telekom ise daha güçlü olduğu dışarıdan potayı dövüyordu. Başkent ekibi ilk yarı 0/10 üçlük atarken, Beşiktaş 5/5’le başladı, 6/8 üçlükle devreyi tamamladı. Bu ekstra üçlük oranlarına rağmen Kartal oyunu ilk yarıda koparamadı. O girmeyen üçlükler ikinci yarı girecekti bir şekilde, nitekim de öyle oldu. Dudley’in pota altındaki direnişi, Telekom’u da oyunda tuttu ilk yarıda.
İkinci devrede ise rüzgar tersine döndü. Siyah-Beyazlılar, üstün oldukları pota altını kullanamaz duruma geldi. Dış adamlar Chase, Shumpert, Apodaca ve Sinan bekleneni veremeyince, skor üretmekte son derece zorlanmaya başladı Beşiktaş. Telekom da rakibe üstün olduğu dış adamlarını devreye soktu. Tutku 10 sayı ve 10 asistle oynarken, El Amin “kahraman ruhunu” bir kez daha Türk basketbolseverlere hissettirdi. Tam bir lider olan Amerikalı, Galatasaray’ın ipini çektiği gibi, son dakikaları mükemmel oynayıp kritik galibiyeti takımına hediye etti.
Kaya ikinci yarı final maçında da hiç etkili olamadı. Kendisini yere atıp, hakemi kandırmasına rağmen faulle yetinmemesi ona pahalıya maloldu. Bedavadan faul aldım diye dua edeceğine, ısrarla centilmenlik dışı faul istedi, teknik faulu görüp kenara geldi, oyun ritmini de kaybetti doğal olarak. Oysa Beşiktaş’ın onun tecrübesine ve yeteneklerine çok ihtiyacı var bu seride.

YORUM YAZ