MENÜ

Real'in istediği oldu

Abone Ol Google News

Bu yıl sadece 3 kez kaybetmişti Fenerbahçe Beko. İkisi uzatmada, biri Efes'e karşı 6 sayıyla.

Haberin Devamı

Bütün deplasman maçlarında Fenerbahçe'nin istediği basketbol oynanmıştı. Tempoyu hep Fenerbahçe belirlemiş, skorlar 70'li sayılarda bitmişti hep.

Fenerbahçe-Real Madrid maçlarına baktığımızda da, sahada kimin istediği basketbol oynandıysa, kazanan hep o oldu. Skor ne zaman 80'lerin üzerine çıktı Real kazandı, ne zaman 80'lerin altında kaldı Fenerbahçe...

Real Madrid bazen tuzak kuruyor. 4 yıl önce Madrid'deki Final-Four maçı da böyle başlamıştı...

Maçın başında hiç savunma yapmıyorlar, rakip yürüye yürüye basket atıyor. Sanıyorlar ki, hep böyle gidecek, 'nasıl olsa kolay atıyoruz' diye düşünüp savunma konstantrasyonları da düşüyor. Dün Fenerbahçe, 4 dakikada 19 sayı attı. Real, mola sonrası vites yükseltti, maç ondan sonra çılgın bir tempoya çıktı. Atarak kazanmaya çalışırsan, Real Madrid her zaman avantajlı olur. Çünkü onlar bu basketbolu oynuyor, Fenerbahçe başka bir basketbol. Dünün özeti buydu aslında. Oyunu hiç kontrol edemedi Kanarya, potasında da 101 sayı gördü.

Haberin Devamı

Vesely'nin sakatlıktan çıkması, Ahmet'in yetersiz kalması, Leuvergne'nin yokluğu pota altı hakimiyetini de tamamen ev sahibine geçirdi.

Real, basketbolun yanı sıra, kazanmak için basketbol dışı şeyleri de çok iyi yapıyor. Bu tip maçlarda gözler hep Pero Antiç'i arıyor... Makedon oyuncunun şampiyonlukta istatistiksel olarak çok fazla katkısı yoktu ama kavga edilmesi gerektiği anlarda, 'açılın ben geliyorum' diyordu.

Bazen kavga edecek, kabadayılık yapacak oyunculara ihtiyaç duyuluyor. Özellikle Campazzo, Reyes, Lull ve Fernandez gibi oyunculara karşı...

Sonuçta, sıradan bir normal sezon yenilgisi. Yenilgi şekli biraz üzücü olsa da, gelecek için ölçü alınmayacak bir maç gibi. Ders çıkarmak, çok da kafaya takmamak gerekli.

YORUM YAZ