MENÜ

Potanın Başkentleri kapışacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’de belki de son yılların en keyifli, en heyecanlı ve tüm gözlerin üzerinde olacağı iki eşleşme izleyeceğiz. Sezon biterken Fenerbahçe’nin düşüşü, Anadolu Efes’in yükselişi ile beraber çok da hesap edilmeyen Play-Off eşleşmeleri oldu. Atina ve İstanbul, Avrupa basketbolunun iki başkenti. Bu iki başkent, Final-Four öncesi kozlarını paylaşacak. Rakiplerin bize oranla tecrübesi, şampiyonlukları fazla ama son finalist Fenerbahçe’nin kadro gücü, Anadolu Efes’in yükselen formu bizleri umutlu kılıyor.

Panathinaikos-Fenerbahçe

Bu sezon Xavi Pascual yönetiminde atılım yapan Panathinaikos çok gösterişli basketbol oynamasa da, Fenerbahçe’nin hatalarını iyi değerlendirdi ve saha avantajını kaptı. Geçen yıl Laboral’i Final-Four’a taşıyan Mike James ve Nick Calathes ikilisi ile guard pozisyonunda çok etkililer. Ayrıca, Gist, Gabriel, Singleton, Feldeine gibi Amerikalılar’la da büyük bir atletizm avantajı sağlıyorlar. Pota altında büyük tecrübe Bourusis de bu zamanları çok seven bir pivot. Salonları OAKA’da 20 bin kişi önünde müthiş bir atmosfer yaratıyorlar.

Obra’nın eline kimse su dökemez

Obradoviç, defalarca Euroleague şampiyonu yaptığı Panathinaikos’la karşı karşıya gelecek. Kendi yarattığı mabette, bir kez daha rakip olacak. Fenerbahçe ve Obradoviç henüz OAKA’da galibiyet yüzü göremedi. Ama 5 maçlık seride oradan en az bir galibiyet çıkaracağını düşünüyorum Sarı-Lacivertli takımın. Sezon boyu yaşanan sakatlıklar, Fenerbahçe’yi çok olumsuz etkiledi. Ama görünen o ki, Kanarya bir aksilik olmazsa Play-Off’a tam kadro ve sağlıklı olarak başlayacak. Geçen yıl final oynayan bu kadro, saha avantajı olmasa da her zaman favoridir. 5 maçlık serilerde, coaching faktörü de çok daha fazla ön plana çıkıyor. Rakipler birbirini çok iyi tanıyor, yapılacak bir iki taktik hamle, fark yaratıyor. Bu konuda da Obradoviç’in eline kimse su dökemez. Kariyeri boyunca oynadığı Play-Off serilerinde sadece bir kez elenen, diğer tüm eşleşmeleri kazanan Obradoviç ve Fenerbahçe kadrosu, Final-Four’a yakın olan taraf.

Olympiakos-Anadolu Efes

Spanoulis, Printezis ve Mantzaris gibi kemikleşmiş üç oyuncunun etrafına yıldız olmayan ama rollerini çok iyi benimseyen yabancıları ekleyen Olympiakos, yıllardır aynı basketbolu oynuyor. Sistemi oturmuş, takır takır işleyen bir düzenleri var. Gelen giden çok olsa da, bu üçlü sayesinde aynı seviyeyi koruyorlar. Bu yıl da çok iyi basketbol oynamadılar, favori gösterilmediler belki ama son 4 maçın 3’ünü kaybetmelerine rağmen 3. sırayı almayı başardılar. İç sahada beklenenden fazla yenilgi almaları, Spanoulis’in eski formundan çok uzak olması, üç pivotu Young, Birch ve Militunov’un vasatın üstüne çıkamamaları Efes’in umutlarını artırıyor.

Seri son maça taşınır

Perasoviç yönetiminde sezona çok kötü başlayan Efes, sonunu muhteşem bitirdi. Euroleague’in kalıplaşmış düzeninden çok farklı basketbol oynuyorlar. Savunma ribaundu alır almaz, direk potaya giden Efes, pozisyonu bulduğu anda top kullanmaktan çekinmiyor. Hızlı oynuyorlar, ama bu tempo bazen yanlış tercihleri ve top kayıplarını beraberinde getiriyor. Bunu dengeledikleri takdirde yenemeyecekleri takım yok. Yeni takım olmaları, Olympiakos gibi bir tecrübe karşısında dezavantaj. Ama Efes’in İstanbul’da yenilmeyeceğini ve seriyi son maça taşıyacaklarını düşünüyorum.

YORUM YAZ