MENÜ

Potaların efendisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Obradoviç, Avrupa’nın en büyük coachu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Kariyeri boyunca 15 Final-Four oynayan, bunların 8’ini kazanma başarısı gösteren Obradoviç, rakiplere en büyük üstünlüğü ise Play-Off serilerinde sağlıyor. 3 ya da 5 maç üzerinden oynanan serilerde Sırp coachu altetmek neredeysi imkansız. Onun oyun zekası, oyun bilgisi, rakipleri çözmedeki ustalığı uzun serilerde iyice ortaya çıkıyor. Obra’yı tek maçta yenmek olası belki ama iş uzayınca, avantaj Obradoviç’ten yana oluyor. Rakibi çok iyi analiz eden, takımını buna göre hazırlayan, oyuncularından maksimum verimi almayı başaran Obradoviç, şu ana kadar oynadığı 17 Play-Off serisinin tam 16’sını kazanmayı başardı. Dile kolay... Tecrübeli coach sadece 2005-2006 sezonunda Panathinaikos’u çalıştırırken TAU Ceramica’ya elenmişti.

Real favori gösteriliyordu

Geri kalan tüm serilerde rakiplere üstünlük sağlayan Obradoviç, oynadığı 30 Play-Off maçının tam 23’ünü kazandı. Fenerbahçe’de ise olayı iyice abarttı tecrübeli antrenör. İlk sene Maccabi’yi 3-0’la geçen Obra’nın askerleri, ikinci sezon yine son şampiyon Real Madrid’le eşleşti. Vesely de sakatlanmıştı. Pota altı rotasyonu iyice daralırken, otoriteler Real Madrid’i favori gösteriyordu. Ama Obradoviç, ilk kez 5 kısalı bir düzene döndü, Real Madrid’in aklını karıştırdı. Bu sezon da OAKA faktörü vardı karşısında. O salonda hiç kazanamıştı Obradoviç.

Saha fark etmiyor

Panathinaikos da bu yıl evinde 15 maçın 14’ünü almış, sadece Olympiakos’a son topta mağlup olmuştu. Favori yine Panathinaikos’tu belki ama Obradoviç için söz konusu Play-Off oldu mu, iç saha, dış saha farketmiyor. Nitekim Panathinaikos da aynı kadere maruz kaldı. Kanarya, rakibini 3-0’la süpürürken, Obradoviç Fenerbahçe’nin başında çıktığı 9 Play-Off maçının tamamını kazanmış oldu.

YORUM YAZ