MENÜ

Potada işlem tamam

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague şampiyonluğunu kılpayı kaçıran Fenerbahçe, yeni sezonda da elini en çabuk tutan takım oldu. Kaybedilen Euroleague finalinin ardından Datome, “Umarım gelecek sezon bu kadro korunur” derken, endişelerini dile getiriyordu. Ama o ve Fenerbahçe taraftarının korktuğu başına gelmedi. NBA’e gitme ihtimali olan Bogdanovic, Vesely’den sonra Udoh da takımda tutulurken, önemli bir yönetim başarısı gerçekleşti bana göre.

Nunnaly’nin potansiyeli fazla

Fenerbahçe’nin başarısındaki en önemli dişliler kalırken, taşlar da yerinden oynamamış oldu. Son olarak da Hickman’ın yerine büyük olasılıkla James Nunnaly ile anlaşıldı. Nunnaly’nin Euroleague tecrübesi yok ama, oturmuş ve düzenin işlediği bir takıma adapte olması zor olmayacaktır diye düşünüyorum. İtalya Ligi’nin MVP’si olan Nunnaly fazlasıyla potansiyeli olan bir isim.

Ahmet rotasyonda önemli

Kanarya geçen yıl en büyük sorunu uzun rotasyonunda yaşamıştı. Vesely’nin sakatlığında Udoh’a büyük yük binerken, Amerikalı bir dönemi sakatlığına rağmen idman yapmadan sadece maç oynayarak geçirmişti. Barış Hersek’ten de gerekli katkı gelmeyince Obradovic bazen 5 kısaya bile dönmek zorunda kalmıştı. Buraya yerli takviyesi olarak Efes’in boşa çıkardığı Ahmet Düverioğlu geldi. Ahmet fizik olarak bir eksikliği kapayacaktır ama yetenek ve tecrübe olarak ne kadar katkı verir soru işareti. Sonuçta Obradovic’in süre verebileceği, Vesely ve Udoh’u dinlendirebilecek kapasitede bir oyuncu Ahmet.

Ritm sorunu olmaz

8 yabancıdan birine Türkiye Ligi lisansı çıkarılmayacak. Bu isim sadece Euroleague’de oynayacak. Dışarıda kalacak oyuncunun maç ritmi yakalaması zor oluyordu. Ama bu yıl bazı haftalarda çift Euroleague maçı oynanacağı için böyle bir sorun yaşanacağını da sanmıyorum. Sonuç olarak şampiyon CSKA’dan sonra, finalist Fenerbahçe de kadroyu korumayı başardı. Şu an için en büyük favori yine bu iki takım gibi duruyor. Bakalım yaz boyunca diğer ekipler ne gibi hamleler yapacak ve CSKA ile Fenerbahçe’nin yanına yaklaşabilecekler mi, bekleyip göreceğiz.

YORUM YAZ