MENÜ

Play-Off savaşları

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İspanya ile birlikte Avrupa’nın en güçlü ve kaliteli liginde sona yaklaşılıyor. Dünkü sonuçlardan sonra Konya’yla beraber, Galatasaray’a karşı tarihi bir maç oynayıp kaybeden Türk Telekom küme düştü. 2 yıl önce bu sezon için Euroleague’de Final-Four hedefi ile yola çıktığını varsayan, milyon Dolar’lar harcayıp, bir o kadar reklam yapan köklü Ankara ekibinin ikinci ligin yolunu tutması da Türk basketbolu açısından üzüntü verici. Gerçi bizden çok, takımı bu duruma düşürenlerin üzülmesi gerekiyor ama ne kadar üzüldüler, orası merak konusu?

İlk 4 belli ama...

Gelelim son hafta öncesi yaşanan Play-Off heyecanına. İlk dört şekillendi ama kimin hangi sırada olacağı henüz net değil. Anadolu Efes son hafta Darüşşafaka’yı yenerse normal sezonu lider bitirecek. Kaybederse, maçını kazandığı takdirde Fenerbahçe lider olacak. Efes kazanır, Galatasaray da Karşıyaka ile oynayacağı erteleme maçını ve İBB karşılaşmasını alırsa Cim Bom normal sezonu 3. sırada tamamlayacak.

Saha avantajı çok önemli

Son 4 yılda 4 değişik şampiyonun çıktığı bu ligde, saha avantajı artık çok daha büyük önem taşıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın son 20 maçtır birbirini deplasmanda yenemediğini gözönüne aldığımızda, Efes ve Fenerbahçe avantaj yakalamış görünüyor. İlk 4 ve küme düşenler belli oldu ama ya Play-Off için kalan 4 bilet kimin olacak? Karşıyaka hâlâ garantileyemedi Banvit’in yeri garanti. Kalan 3 sıra için Uşak, Karşıyaka, Beşiktaş, Büyükçekmece ve Gaziantep savaşıyor. Uşak ve Karşıyaka birer galibiyet avantajlı gibi gözükse 3’lü-4’lü averajlar söz konusu. Kim dışarıda kalırsa yazık olacak. Özellikle de son şampiyon Karşıyaka’nın halen Play-Off’u garantilememiş olması, ligimizin ne kadar zorlu olduğunun bir göstergesi.

Beşiktaş’ın işi mucizelere kaldı

Keza sezon başında Euroleague ayarında bir takım kuran, Barcelona’dan Lampe, Olympiakos’tan Darden, Laboral’dan Hamilton, NBA’den Walters gibi oyuncuları alıp şampiyonluk parolası ile yola çıkan Beşiktaş’ın şansının mucizelere kalması da bu ligin cilvelerinden biri. Henüz Play-Off’a kalan takımlar belli değil. Galatasaray, Eurocup finalinin ardından seri yenilgiler aldı. Fenerbahçe’nin Final- Four’dan nasıl döneceği merak konusu. Bizi yine sürpriz bir şampiyon mu bekliyor yoksa favori gösterilen 4 takımdan biri mi mutlu sona ulaşacak? Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

YORUM YAZ