MENÜ

Periler, potayı göstermiyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son iki şampiyonada kürsüye çıkma başarısı gösteren A Milli Kadın Basketbol Takımımız, bu yıl da madalyanın en güçlü adaylarından biri olduğunu geride kalan 6 maçta gösterdi. Kazanma alışkanlığı, kendine güven ve iyi savunma bu takımın en önemli özellikleri. Avrupa Şampiyonu coach Ekrem Memnun da, bu savunma performansını kat be kat artırdı. Kombine savunmalar, alan savunması, adam adama, ne yaparlarsa yapsınlar, rakip kim olursa olsun, bırakın sayı atmayı, potayı bile görmekte zorluk çekiyorlar. Oynanan 6 maçın 3’ünde rakibi 40’lı sayılarda tuttular. Hücumlar daha akıcı olabilir ama her geçen gün daha iyi oynadığımızı söyleyebiliriz.

Çek Cumhuriyeti’nin dün kazanmaktan başka çaresi yoktu... İlk yarı çok iyi mücadele ettiler. Ama sadece bir periyotta bütün maçı bitirdi Potanın Perileri. Işıl-Nevriye’nin ikili oyunları, Şaziye’nin kenardan gelip skora katkı yapması, Sanders’ın istikrarlı oyunu Avrupa’nın en önemli ekollerinden birini devirmeye yetti. 4. çeyrekte Çekler son bir hamle yaptı ama o ana kadar 3’te 0’la oynayan Birsel, yine tecrübesi ve yeteneğini konuşturdu. Fransa maçında da çok kritik bir üçlük atan Birsel, iki hücumda attığı 4 sayıyla Çekler’in umutlarını bitirdi.

Işıl neredeyse bütün maçı oynadı. Ama o buna alışık. Galatasaray’la Avrupa Şampiyonu olurken de 40 dakika oynuyordu, dün de 11 sayı ve 11 asistle göz kamaştırıcı bir performans sergiledi.
Nevriye yine harikaydı. Takımın can simidi gibi. Ne zaman hücumlar tıkansa bir şekilde devreye giriyor.

18 top kaybı çok fazla. Bunu biraz indirmemiz gerekiyor. Çeyrek finaldeki rakibimiz bugün belli olacak. Kim gelirse gelsin bu rakibi hayattan bezdiren savunmamız devam ettiği sürece kazanacağımızı düşünüyorum.

YORUM YAZ