MENÜ

Ne de olsa şampiyon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın hafta içi Eurocup şampiyonu olmasının ardından bu maça yeteri konsantrasyonu gösteremeyeceği düşünülüyordu. Rakip ise Brown geldikten sonra 4’te 4 yapıp Play-Off için umutlanan ezeli rakip Beşiktaş’tı. Üstüne üstlük Micov, Green ve Amerika’da bulunan James forma giyemeyecekti. Jerrels yabancı kontenjanından dışarıdaydı.

Lasme serumla, McCollum da iğneyle oynuyordu. Tüm göstergeler, istim üstündeki Beşiktaş’ı işaret ediyordu. Nitekim maçın büyük bölümü de Siyah-Beyazlı ekibin kontrolünde oynandı. İyi savunma yapan Kartal, Göksenin’in ablukasındaki Brown’dan yeteri katkıyı alamasa da Cenk ve Hamilton’un üçlükleri ile skoru hep önde götürdü. Devre 35-30 biterken, 27’de fark 10’a kadar çıktı: 54-44. Sinan Erdem tribünlerini ilk kez bu kadar çok dolduran Beşiktaş taraftarı da takıma büyük destek veriyordu. Ama son çeyrekte, Eurocup’ın MVP’si ‘bu maç böyle gitmez’ dedi.

Aslan 6 dakikada 20 attı

Uzun süredir dakika almayan Ege’nin katkılarıyla oyunda kalmayı başaran Cim Bom, 33. dakikada skor 63-56 Beşiktaş lehineyken inanılmaz bir seri yakaladı. McCollum önderliğinde, Schilb ve Davis’le 6 dakika içinde tam 20 sayı atıp, sadece 2 sayı yinen Galatasaray Odeabank 7 sayı geriden gelip, 11 sayı öne geçti: 75-66. Salondan da 76-71 galip ayrılan Sarı-Kırmızılılar, sıralama açısından kritik bir galibiyet alırken, rakibine de Play-Off yolunda ağır bir darbe vurdu.

Gökhan German

YORUM YAZ