MENÜ

Ne de olsa Efes

Abone Ol Google News

Zalgiris Kaunas sezonun en iyi hücum performansını sergiledi. Anadolu Efes’te Shane Larkin ilk yarı hiç sayı atamadı. Konuk ekip tam 19 üçlük isabet ile bu yılki Euroleague rekorunu kırıp Sinan Erdem’de tam 91 sayı üretti ama kazanan yine temsilcimiz oldu. Anadolu Efes otomatiğe bağlamış durumda. Şartlar ne olursa olsun bir şekilde kazanmanın yolunu buluyor. Dile kolay... Son yılların en zorlu liginde 24 maçın 21’ini kazandılar dünkü galibiyetle. Zalgiris, tam 7 oyuncusundan üçlük isabet bulduğu maçta devreyi 43-40, üçüncü periyodu da 65-63 önde tamamladı. Jasikevicius, Larkin’e ciddi önlem almıştı. Amerikalı yıldıza zaman zaman sertliğin dozunu aşan müdahalelerde bulunuyordu Zalgiris oyuncuları. 25 dakika sayı bulamadı Larkin. Ama geri adım atmadı.

Haberin Devamı

Larkin sahne aldı

İlk 4 sayısını serbest atışlardan bulan Larkin, ilk üçlüğünü attıktan sonra salonu tamamen dolduran taraftarlar da havaya girdi. Takım birden özgüven kazandı ve Efes basketbolu oynamaya başladı. Larkin, 15 dakikada 25 sayı atıp yine sahanın en skorer ismi olurken, Simon, Singleton, Pleiss ve Baeubois yardımcı rollerini başarıyla oynadı. Miçiç ilk yarıda 19 sayı atıp takımı ayakta tutarken, salı günü Moskova’da CSKA zaferine imza atan Lacivert- Beyazlılar, doğal olarak çok da motive olamadığı bir maçı, galibiyet hanesine yazdırmayı başardı.

Haberin Devamı

Efes’e güç yetmiyor

Efes’te, Larkin ön plana çıkıyor belki ama diğer tüm oyuncular rolünü benimsemiş, top kullanmasalar bile diğer işlerde üzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar. Harika bir Euroleague maçı izledik. Zalgiris de fazlasıyla galibiyeti hak etti. Çok iyi oynadılar, çok iyi mücadele ettiler ama Efes’e güçleri yetmedi. Bu yıl kimsenin gücü yetmiyor Efes’e. Aman nazar değmesin!..

YORUM YAZ